DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yemen'deki olaylar...

Yemen'deki olaylar...

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Güney Halk Komiteleri'nin, Aden Havalimanı'nda kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 29/03/15 13:45
okuma süresi: 2 dak.
Yemen'deki olaylar...
A- A A+

Güney Halk Komiteleri'nden yapılan açıklamada, Aden Havalimanı'nın kontrolünün tümüyle ellerinde olduğu, havalimanı çevresinde Husilere bağlı güçlerin bastırıldığı ve kentte sükunetin hakim olduğu duyuruldu.

Açıklamada ayrıca dün akşam taraflar arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 10 Husi militanı ile Halk Komiteleri'ne bağlı silahlı 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları da kente sükunetin hakim olduğunu aktardı.

ŞEBVA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Öte yandan ülkenin güneyindeki Şebva ilinde Husi Ensarullah örgütü militanları ile Hadi yanlısı kabileler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şebva vilayetinin Beyhan ilçesinde çıkan şiddetli çatışmalarda kabile mensupları, Husilere ait bir aracı ele geçirerek içindeki militanları esir aldı.

Kentte dün 4 Husi militanı ile kabilelerin safında Husilere karşı çatışan bir kadının hayatını kaybetmesi ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olay olayların üzerine bugün çatışmaların şiddetlendiği ifade edildi.

Yemen'in güneyindeki şehirlerde devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husiler'e bağlı güçler ile ayrılıkçı Güney Hareketi'ne bağlı silahlı kuvvetler ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.