DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeninin kitabı çıktı

Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeninin kitabı çıktı

Ocak ayında Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier'nin 'dini hicvetmenin bir hak' olduğunu savunduğu kitabı piyasaya çıkıyor.

Yayın Tarihi: 17/04/15 11:09
okuma süresi: 2 dak.
Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeninin kitabı çıktı
A- A A+

Charbonnier'nin Charlie Hebdo saldırısından iki gün önce tamamladığı kitap bugün raflardaki yerini alıyor.

'Charb'ın "Irkçılıkla savaşın yerini, İslamofobiye karşı yürütülen yanlış bir mücadelenin aldığını' savunduğu kitabının adı 'Irkçılara Koz Veren İslamofobi Hilekarlarına Açık Mektup.'

Hem Charlie Hebdo'nun yayın politikasını savunan hem de dergiyi eleştirenlere tepki gösteren Charbonnier, kitabında "Müslümanlar nüfusun geri kalan kısmından daha asabi olduğu için, hayatta her şeye gülüp de İslam'ın bazı taraflarına gülemeyeceğiniz fikri, ayrımcılık değil de nedir?" diye soruyor.

Ne olmuştu?

7 Ocak'ta Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine silahlı iki kişi tarafından düzenlenen saldırıda aralarında Charbonnier'nin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Katliamdan günler sonra saldırıyı Arap Yarımadası el Kaidesi üstlenmiş ve saldırı emrinin bizzat Eymen ez Zevahiri tarafından verildiği açıklanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.