DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Eski İsrail başbakanı Olmert'e 8 ay hapis cezası

Eski İsrail başbakanı Olmert'e 8 ay hapis cezası

İsrail'in eski başbakanlarından Ehud Olmert, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 25/05/15 11:49
okuma süresi: 2 dak.
Eski İsrail başbakanı Olmert'e 8 ay hapis cezası
A- A A+

Olmert, bir Amerikalı işadamından 150 bin dolardan fazla para aldığı gerekçesiyle Mart ayında yeniden yargılanmış ve suçlu bulunmuştu. Olmert'in avukatları kararı temyize götüreceklerini bildirdi.

2006-2009 yılları arasında hükümete başkanlık eden Olmert, bu son cezanın yanı sıra geçen yıl da başka bir rüşvet davasından 6 yıl hapse mahkum edilmişti.

Olmert yolsuzluk suçlamaları yüzünden başbakanlıktan istifa etmek zorunda kalmış ve siyasi hayatı da son bulmuştu.

Ehud Olmert'in görevini bırakması Filistinlilerle yürütülen barış sürecini aksatmış ve bu konuda daha katı bir tutuma sahip Binyamin Netanyahu'nun başbakanlığa seçilmesinin yolunu açmıştı.

'Cadı avı'

Ehud Olmert 2012 yılında New York'ta yaşayan Morris Talansky adlı bankacıdan nakit dolu zarflar kabul ettiği suçlamasından beraat etmişti. Ancak 2000'li yılların başlarında Ticaret ve Sanayi bakanıyken para aldığına dair kayıtların ortaya çıkmasıyla yeniden mahkemeye sevkedildi.

Olmert mahkeme süreçleri boyunca suçlamaları inkar etti ve kendisine yöneltilen suçlamaların 'acımasız bir cadı avı' olarak niteledi.

69 yaşındaki eski başbakan, şu sıralarda 2014 Mayıs'ında verilmiş olan 6 yıl hapis cezasını temyiz sürecini yaşıyor. Söz konusu ceza Olmert'in 1990'larda Kudüs belediye başkanlığı sırasındaki bir emlak anlaşmasıyla ilişkiliydi.

Ehud Olmert, Kudüs'ün tam ortasında yer alan ve Holyland adıyla bilinen tartışmalı konut projesinin projelendirilmesi için rüşvet almakla suçlanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.