DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tony Blair istifa etti

Tony Blair istifa etti

2007 yılından bu yana Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği'ni yürüten İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a istifa mektubunu gönderdi.

Yayın Tarihi: 28/05/15 09:04
okuma süresi: 1 dak.
Tony Blair istifa etti
A- A A+

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği görevinden gelecek ay ayrılacağı öğrenildi.

1991 yılındaki Madrid Konferansı'nın ardından İsrail-Filistin sorununda arabuluculuk yapmak için kurulan Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği'nde ABD, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Rusya'dan yetkililer bulunuyor.

62 yaşındaki Blair aynı zamanda ülkelere ticari konuları da içeren danışmanlık hizmeti verdiği için sıklıkla eleştiriliyordu. Geçen yıl bir grup eski büyükelçi Blair'i bu nedenle Ortadoğu Dörtlüsü görevinden istifa etmeye çağırmıştı.

2003 yılında Irak'ın işgali sırasındaki rolü nedeniyle de eleştirilere maruz kalan Tony Blair, 1997-2007 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapmıştı.

Blair'in İsrail-Filistin sorununun çözümünde aktif olmayı sürdüreceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.