DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Yemen'deki çatışmalar... 10 kişi öldü

Yemen'deki çatışmalar... 10 kişi öldü

Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 kişinin öldüğü belirtildi.

Yayın Tarihi: 27/06/15 16:49
okuma süresi: 1 dak.
Yemen'deki çatışmalar... 10 kişi öldü
A- A A+

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz kentindeki stratejik öneme sahip Cerra Dağı bölgesine girmek isteyen Husiler ile Halk Direnişi Güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 10 Husi militanlı hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Çatışmalarda Halk Direnişi Güçleri mensuplarından da ölen ve yaralananların olduğu belirtildi ancak sayı konusunda bilgi edinilemedi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar hala çeşitli kentlerde sürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.