DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tsipras'tan son dakika hamlesi: Şartlı kabul...

Tsipras'tan son dakika hamlesi: Şartlı kabul...

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, bugün olağanüstü olarak düzenlenecek Eurogroup toplantısı öncesinde, Avrupalı liderlerin 28 Haziran'da sunduğu önerileri kabul ettiğini, ancak bazı şartları olduğunu bildirdi.

Yayın Tarihi: 01/07/15 13:34
okuma süresi: 1 dak.
Tsipras'tan son dakika hamlesi: Şartlı kabul...
A- A A+

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Birliği liderler zirvesi sonrasında Yunanistan'a ültimatom verildiğini söyleyerek referanduma gitme kararı alan Aleksis Tsipras, Eurogroup'un teklifini kabul etti.

Tsipras, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker'e ithafen yazdığı mektupta, Eurogroup'un teklifinde değişiklik yapılmasını istediği maddeleri de sıraladı.

Yunan adalarında uygulanan vergilerin yüzde 30'a çıkarılması maddesine itiraz eden Tsipras, emeklilik yaşının 67'ye çıkarılmasının da 2022'ye dek kademeli olarak gerçekleştirilmesini talep etti.

The Guardian'ın haberine göreyse, Avro Bölgesi'nden bir yetkiliye Tsipras'ın mektubunun, kabul edilmesi zor maddeler içerdiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.