DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Irak'taki çatışmalarda IŞİD mensubu 24 kişi hayatını kaybetti

Irak'taki çatışmalarda IŞİD mensubu 24 kişi hayatını kaybetti

Irak'ın Enbar ve Salahaddin vilayetlerinde terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 24 kişinin öldüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 05/07/15 14:44
okuma süresi: 2 dak.
Irak'taki çatışmalarda IŞİD mensubu 24 kişi hayatını kaybetti
A- A A+

Irak ordusu El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları Komutanı Ali İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar'a bağlı Ramadi kentinin batısındaki Hadise Barajı'na IŞİD tarafından düzenlenen saldırıyı püskürttüklerini, çatışmada 20 militanın hayatını kaybettiği, 2 askerin ise yaralandığını belirtti.

Emniyet güçlerinden yapılan yazılı açıklamada da Salahaddin'e bağlı Tikrit'in El-Fethe bölgesinde IŞİD militanlarıyla girilen çatışmada, 4 örgüt mensubunun yaşamını yitirdiği, ağır silahlarla yüklü 2 aracın imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Peşmerge güçlerinin, IŞİD tarafından Musul'un güneyine düzenlenen saldırıyı engellediği de aktarıldı.

Irak'ta, IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.