DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rusya 'NATO yüzünden' deniz doktrinini yeniledi

Rusya 'NATO yüzünden' deniz doktrinini yeniledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin deniz doktrininde yapılan düzenlemeleri onayladı. Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin de deniz doktrininde, 'NATO'nun doğuya doğru genişlemesi nedeniyle' değişiklik yapma gereği duyduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 28/07/15 08:01
okuma süresi: 2 dak.
Rusya 'NATO yüzünden' deniz doktrinini yeniledi
A- A A+

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rogozin, Rus Donanma Günü nedeniyle dün Baltiysk kentinde yapılan bir toplantıda, "Odağımızın Atlantik'e kaymasının nedeni NATO'nun sınırlarımıza yaklaşıyor olması" dedi.

'İKİNCİ NEDEN KIRIM'

Öte yandan Rogozin ülkenin 2011'de kabul edilen deniz doktrininin yenilenmesinin diğer bir nedeni olarak da Kırım'ın yeniden Rusya'ya bağlanmasına işaret etti. Nitekim Rogozin, ülkenin yeni doktrininde donanmanın Kırım ve Arktika'daki varlığının genişletilmesine odaklanıldığını belirtti.

'ARKTİKA İÇİN BIZKIRAN FİLOSU YENİLENECEK'

Bununla birlikte Rogozin, ülkesinin Arktika bölgesindeki varlığını artırmaya karar vermesinin nedenleriyle ilgili de şunları söyledi: "Bununla birlikte Arktika, Atlas ve Pasifik Okyanuslarına sınırsız bir ulaşım sağlıyor. Bölgede çok zengin enerji kaynakları var. Bu nedenle nükleer buzkıran filomuzu yenileyeceğiz."

'DONANMA İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de deniz doktrininde yapılan yeni düzenlemeleri 'donanmanın geleceği için bir dönüm noktası' olarak tanımlamıştı.

Sputnik

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.