DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

NATO'dan Türkiye'ye başsağlığı ve 'güçlü dayanışma' mesajı

NATO'dan Türkiye'ye başsağlığı ve 'güçlü dayanışma' mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak "Terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Suruç'ta, polis ve askerlere yönelik diğer saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk hükümetine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 29/07/15 06:54
okuma süresi: 3 dak.
NATO'dan Türkiye'ye başsağlığı ve 'güçlü dayanışma' mesajı
A- A A+

Stoltenberg, Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, yakın zamanda terör saldırıları düzenlenen Türkiye'deki "ciddi durumu" değerlendirdiklerini, Türkiye'nin temsilcisinin alınan önlemler hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Jens Stoltenberg, bütün NATO üyelerinin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak "Terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Suruç'ta, polis ve askerlere yönelik diğer saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk hükümetine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Terörizmin uluslararası refah ve istikrarı doğrudan tehdit ettiğine dikkati çeken Stoltenberg, "NATO bu zorluklara karşı üzerine düşen görevi yapıyor. Bütün müttefikler İŞİD'e karşı küresel ittifaka katkı sağlıyor. Ayrıca NATO, terörizm tehdidindeki ülkelere kendilerini savunmaları konusunda da yardım ediyor" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu yineleyerek Güneydoğu sınırındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

"TÜRKİYE, NATO'DAN İLAVE ASKERİ DESTEK TALEP ETMEDİ"

Toplantıdan Türkiye'ye kuvvetli destek çıktığını, bütün müttefiklerin terörizmin her formunu kınadığını söyleyen Stoltenberg, "Türkiye NATO'dan ilave askeri destek talep etmedi. Türkiye kuvvetli bir müttefik. Türkiye'nin çok kabiliyetli bir silahlı kuvveti var. Türkiye, NATO'nun en büyük ikinci ordusunda sahip" dedi.

Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret ettiğini anımsatan Stoltenberg, "Çok sayıda Türk askeri tanıdım. Onların kaliteleri ve adanmışlıklarından etkilendim. Şunun altını tekrar çizmek isterim, hepimiz Türkiye ile beraberiz. Türkiye'yi kuvvetle destekliyoruz ve terörist eylemleri kınıyoruz" diye konuştu.

Stoltenberg, İŞİD'le ve terörizmle mücadelede bütün müttefiklerin uluslararası koalisyona katkı sağladığını belirterek ülkelerin savunma kapasitelerinin artırılması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin İŞİD'le mücadelesini olumlu karşıladığını aktaran Stoltenberg, "Gerek askeri eğitim tesisleriyle gerek mültecilere yardımlarıyla Türkiye İŞİD'le mücadeleye zaten katkı sağlıyor" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Türkiye'de kurulması olası bir tampon bölgenin ABD ile Türkiye arasında iki taraflı bir durum olduğunu belirterek NATO'nun burada taraf olmadığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.