DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan ve Putin sonbaharda Türk Akımı'nı görüşecek

Erdoğan ve Putin sonbaharda Türk Akımı'nı görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sonbaharda bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerinde Türk Akımı projesini ele alacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 31/07/15 13:19
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan ve Putin sonbaharda Türk Akımı'nı görüşecek
A- A A+

Rusya ve Türkiye arasındaki Türk Akımı görüşmelerinin dondurulduğu iddiaları Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım tarafından yalanlanırken, proje ile ilgili bir diğer önemli açıklama da Kremlin'den geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sonbaharda ikili görüşme yapacak olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Akımı'nı ele alacaklarını açıkladı.

Görüşmenin yeri ve zamanının henüz netleşmediğini belirten Peskov, "Rusya ve Türkiye arasındaki Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi (ÜDİK) sonbaharda toplanacak. Putin ve Erdoğan bu çerçevede görüşme yapacak. Liderler görüşmelerinde Türk Akımı'nı da konuşacak" dedi.

Reuters haber ajansı, dün geçtiği bir haberde, Rusya ve Türkiye arasındaki Türk Akımı görüşmelerinin dondurulduğunu öne sürmüştü. RİA Novosti haber ajansına konuyla ilgili demeç veren Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ise "Görüşmelerin çıkmaza girdiğini sanmıyorum. Görüşmeler devam ediyor" diye konuşmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.