DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlar...

Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlar...

Afganistan'ın Helmand vilayetinde Afgan ordusunun Taliban'a yönelik başlattığı operasyonda, 220 Taliban üyesinin ölü ve yaralı olarak ele geçirdiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 30/08/15 12:25
okuma süresi: 2 dak.
Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlar...
A- A A+

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güney vilayetlerinden Helmand'ın Musa Kale ilçesinde geçen hafta kontrolü ele geçiren Taliban'a yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda, Taliban üyeleri ilçeden püskürtülürken ağır zayiat verdirildi" denildi. Açıklamada ayrıca 220 Taliban militanının da ölü ve yaralı olarak ele geçirildiği ifade edildi.

Çatışmalarda en az 110 Taliban üyesinin öldürüldüğü kaydedilirken güvenlik güçlerinin zayiatı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Afganistan Genelkurmay Başkanı Kadem Şah Şehim tarafından idare edilen operasyon sırasında NATO'ya bağlı 'Kararlı Destek' gücü birliklerinin de havadan destek sağladığı belirtildi.

Kentin kontrolünün yeniden hükümet güçlerinin eline geçmesinin ardından ilçede temizlik çalışmalarının başladığı belirtilirken, yerel kaynaklar aramalar sırasında çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın da ele geçirildiğini ifade ediyor.

Taliban'ın geçen hafta ele geçirdiği stratejik öneme sahip Musa Kale, hükümet karşıtı silahlı grupların askeri eğitim kamplarının yanı sıra uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı güzergah olarak biliniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.