DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

'Kur'an Hz. Muhammed'den daha da eski' iddiası

'Kur'an Hz. Muhammed'den daha da eski' iddiası

İngiltere'de geçen ay bulunan ve dünyanın en eskisi olduğu iddia edilen Kur'an-ı Kerim ile ilgili daha da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bulunan en eski Kuran Hz. Muhammed'den daha da eski…

Yayın Tarihi: 31/08/15 15:43
okuma süresi: 1 dak.
'Kur'an Hz. Muhammed'den daha da eski' iddiası
A- A A+
İngiltere'deki tarihçi ve uzmanlar bulunan Kuran-ı Kerim sayfaları üzerinde yaptıkları araştırmalara göre söz konusu Kur'an Hz. Muhammed'den daha önce yazılmış olabileceğini söyledi.

Uzmanların iddiasına göre Birmingham'daki Kur'an parşömeni 568 ile 645 yılları arasında yazılmış… Hz. Muhammed 571 ile 632 yılları arasında yaşadığından dolayı söz konusu iddiaya göre bulunan parşömenler Hz. Muhammed'den daha eski. Times ve Daily Mail gibi İngiliz basını mecralarında yer alan bu şok iddiaya göre Hz. Muhammed öncesi ve erken İslam tarihinin yeniden yazılabilir.

Bir ay önce İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde bulunan Kur'an-ı Kerim parşömeninin yapılan karbon testleri sonucunda en eski Kur'an parçası olduğu iddia edilmişti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.