DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Avusturya'da binlerce kişi göçmenlere destek gösterisi düzenledi

Avusturya'da binlerce kişi göçmenlere destek gösterisi düzenledi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da binlerce kişi göçmenlere yönelik kötü muameleyi protesto için sokaklara döküldü. Göstericiler ellerinde 'Hoş geldiniz göçmenler', 'Avrupa'nın toplu mezara dönüşmesini istemiyorum' yazılı pankartlar taşıdı.

Yayın Tarihi: 01/09/15 11:11
okuma süresi: 3 dak.
Avusturya'da binlerce kişi göçmenlere destek gösterisi düzenledi
A- A A+

Avusturya'da geçen hafta terk edilen bir kamyonun içinde, Suriyeli oldukları düşünülen 71 göçmenin cesedi bulunmuştu. Bunun üzerine Avusturya sınırda ve karayollarında denetimleri artırdı.

Polis, Pazartesi günü binlerce göçmenin de Budapeşte'den kalkan trenle Salı günü Viyana'ya vardığını duyurdu. Göçmenlerin bir kısmı Viyana'dan Almanya'ya giden trenlere bindi.

AFP haber ajansının aktardığına göre göçmenlere destek için toplanan yaklaşık 20 bin gösterici Viyana'nın Westbahnhof tren garından başkentin en büyük alışveriş merkezine doğru yürüdü.

Göstericiler yürüyüş boyunca Avusturya'nın sevgi ve dayanışma sözleri içeren şarkılarını söyledi.

Yürüyenler arasında aileler, çocuklar ve her yaşta katılımcının olduğu belirtildi.

Parlamento önünde toplanan bir grup da göçmenler için mum yaktı.

Yüzlerce göçmen Almanya yolunda

Protestoları organize eden Nadia Rida, Avrupa'yı 'siyasi başarısızlık' ve 'insanlık dışı tutumda bulunmakla' suçladı. Viyana'nın St. Stephen Katedrali'nde de göçmenler için dini tören düzenlendi.

Katedralin Baş psikoposu Kardinal Christoph Schoenborn, üst düzey hükümet yetkililerinin de katıldığı törende "Artık bıktık, ölümlerden, acılardan, zulümlerden bıktık" dedi.

Öte yandan, yüzlerce göçmeni taşıyan trenler Macaristan sınırında birkaç saat bekletildikten sonra Salı günü Avusturya'ya vardı.

Göçmenlerin bir kısmı Salzburg kentinde inip Almanya'nın güney şehri Münih'e giden trenlere bindi.

Almanya bu yıl 80 bin göçmeni ağırlamaya hazırlanıyor. Bu rakam geçen yılın dört katı.

Kobanili 33 yaşındaki İngilizce öğretmeni Halil de, hasta kızı ve eşiyle Avustruya'dan Hamburg'a giden trene binenler arasındaydı.

Reuters haber ajansına konuşan Halil, "Allaha şükür kimse pasaport sormadı. Polis yok sorun yok" dedi.

Avusturya'da bu uygulama AB'nin seyahat kısıtlaması getiren Schengen vizesi kurallarına aykırı olsa da bazı istisnai durumlarda ülkeler sınır kontrollerinde değişikliğe gidebiliyor.

BBC'ye konuşan Avusturya İçişleri Bakanı, göçmenlerin adil bir şekilde dağıtılması anlaşması olduğu sürece de sınırda pasaport kontrollerinin gerekli olmadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de göçmen sorunuyla ilgili AB ülkelerinin daha kapsamlı bir işbirliği içinde olması gerektiğini ifade etti ve diğer ülkelere de kapılarını göçmenlere açmaları çağrısında bulundu.

Merkel, "Eğer Avrupa göçmen sorununu çözmekte başarısız olursa bu bizim arzu ettiğimiz Avrupa olmaz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.