DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Fisk: "Rusya Suriye'de önce Türkmen köylerini vurdu"

Fisk: "Rusya Suriye'de önce Türkmen köylerini vurdu"

Independent gazetesinin tecrübeli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında ilk olarak ülkenin kuzeydoğusundaki bazı Türkmen köylerini vurduğunu iddia etti.

Yayın Tarihi: 06/10/15 09:43
okuma süresi: 3 dak.
Fisk: "Rusya Suriye'de önce Türkmen köylerini vurdu"
A- A A+

Fisk'e göre bu köyler, buraya yerleşen Çeçen savaşçılar yüzünden hedef oldu.

Robert Fisk'in bugünkü Independent gazetesinde yer alan köşe yazısı, "Suriye'nin 'ılımlıları' ortadan kayboldu. Ortada hiç iyi adam kalmadı" başlığını taşıyor.

Fisk'e göre tıpkı Suriye ordusu ya da NATO gibi Ruslar da masum sivilleri de öldürüp öldürmedikleri ile ilgilenmiyor.

Independent muhabirinin yazısı şu satırlarla sürüyor:

"Önce bir gerçeği hatırlatarak başlayalım. Rus ordusu da katil. Çeçenistan'daki İslamcı ayaklanmayı bastırmak için orada masumları katlettiler. İslamcıların yeni ordusunu da çökertmek ve Beşar Esad'ın acımasız rejimini korumak için de masum Suriye'yi bölecekler..."

"Özgür Suriye Ordusu zaten parçalandı, yolsuzluklara bulaştı. 'Ilımlılar' sürekli karşı tarafa geçti, Nusra Cephesi'ne ya da IŞİD'e katıldı. Amerikalıların verdikleri silahları da ya en yüksek parayı verene sattılar ya da kırsal kesimde bir-iki kontrol noktası oluşturarak sessizce ve akıllıca emekli olmayı seçtiler.

'Hedef listesini Suriye ordusu veriyor'

Robert Fisk, Rus hava kuvvetlerine operasyonlarında vuracakları hedeflerin listesini Suriye ordusunun verdiğini yazmış.

Daha sonra "Ancak Vladimir Putin'in de Rusya'da düşmanları var" demiş ve eklemiş:

"İlk hava saldırıları, Amerikalıların uzun süre önce kapı dışarı ettikleri 'ılımlılara' değil, Suriye'nin kuzeybatısındaki Türkmen köylerine yönelikti. Bu köyler aylardır Çeçen savaşçıların işgali altında. Putin'in Çeçenistan'da ortadan kaldırmaya çalıştığı savaşçılar bunlar. Çeçen güçleri geçen yıl Lazkiye'nin kuzeyindeki 451 nolu stratejik bir askeri tepeye saldırmış ve bir askeri mevziyi imha etmişlerdi. O nedenle de Beşar'ın ordusunun onları hedef listesine koyması kimseyi şaşırtmamalı."

Independent muhabiri, Rusların IŞİD'den önce Ceyş El İslam (İslam Ordusu) güçlerini vurduklarını da belirtmiş.

Robert Fisk'in yazısında şu satırlar da yer alıyor:

"Rus kara birlikleri ise sadece üslerini korumak için Suriye'de. Varlıkları sembolik. IŞİD'le savaşmak üzere Suriye'de oldukları iddiası yalan. Ruslar, Suriye askerlerinin kendileri için ölmelerine izin verme niyetinde."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.