DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rus jetleri, IŞİD'in tank ve roketatarlarını imha etti

Rus jetleri, IŞİD'in tank ve roketatarlarını imha etti

Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı Suhoy tipi jetler, Humus'un doğusundaki Palmira kenti civarında gerçekleştirdikleri hava saldırılarında, IŞİD'e ait 20 tank ve 3 roketatarı imha etti.

Yayın Tarihi: 06/10/15 16:10
okuma süresi: 2 dak.
Rus jetleri, IŞİD'in tank ve roketatarlarını imha etti
A- A A+

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Su-34, Su,24M ve Su-25 tipi savaş uçaklarının dün Humus'un doğusundaki Palmira kenti civarında 15 kez sorti yaptığını ve operasyon sırasında 10 IŞİD hedefinin vurulduğunu açıkladı.

Konaşenkov'un verdiği bilgiye göre operasyonda, IŞİD'e ait T-55 tipi 20 adet tank ve 3 adet çoklu roketatar tahrip edildi. IŞİD'in söz konusu tankları daha önce Suriye ordusundan ele geçirdiği belirtildi. Rus jetlerinin 5 Ekim günü, Humus'a düzenlenen hava saldırılarının görüntüleri yayınlanmıştı. Bakanlığın açıklamasında beyaz dumanların, bombalanan mühimmattan geldiği belirtilmişti.

Bu arada RİA Novosti'ye konuşan Suriyeli bir askeri yetkili, Rus jetlerinin hava saldırılarının Palmira antik kenti üzerinde değil, bu noktadan 80 kilometre uzaklıktaki IŞİD mevzileri üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

UNESCO'nun koruması altında bulunan Palmira antik kenti, mayıs ayında IŞİD tarafından ele geçirilmişti. Antik kentteki çok sayıda arkeolojik eseri ve heykeli yıkan IŞİD militanları, pazar günü de kalıntıların merkezinde bulunan Zafer Takı'nı patlatmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.