DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçları karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Yayın Tarihi: 22/11/15 16:43
okuma süresi: 2 dak.
İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
A- A A+

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in "terör eylemleri"ni durdurmak için herhangi bir adım atılmadığına işaret ederek, BM Genel Sekreteri Ban'ı İsrail'in savaş suçlarını "örtbas" etmek ve söz konusu eylemler karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Filistinli bir genç kızın, bugün Yahudi yerleşimcinin arabayla çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Ebu Zuhri, bu olayla, Netanyahu hükümetinin suç listesi ile uluslararası toplumun sessiz kaldığı olaylara bir yenisinin eklendiğini ifade etti.

Ebu Zuhri, BM Genel Sekreteri'nin sorumluluğunu yerine getirmesini ve uluslararası hukuka saygılı olmasını istediği açıklamada, Filistin halkına "İntifada eylemlerini devam ettirme ve mümkün olan tüm yollarla eylemleri geliştirme" çağrısında bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin bu sabah Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında Filistinli bir kadını vurarak öldürdüğünü açıklamıştı. Görgü tanıkları ise İsrail askerlerinin genç kıza ilk önce araba ile çarptığı daha sonra üzerine ateş açtığını ifade etmişti.

Batı Şeria'nın Eriha kenti yakınlarında ise Yahudi yerleşimcisinin açtığı ateş sonucu bugün bir Filistinli daha yaşamını yitirmişti.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ekim ayı başından bu yana 19'u çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 93 Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 16 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.