DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Paris bombacılarına ait bir yeni fotoğraf daha

Paris bombacılarına ait bir yeni fotoğraf daha

Fransız polisi, 13 Kasım'da 129 kişinin ölümüne yol açan saldırılarda Stade de France'ın H kapısında bombalı intihar saldırısı düzenleyen üçüncü saldırganın fotoğrafını yayımlayarak, halktan bu kişiyle ilgili bilgileri olduğu takdirde en yakın güvenlik gücüne haber vermelerini istedi.

Yayın Tarihi: 23/11/15 08:22
okuma süresi: 2 dak.
Paris bombacılarına ait bir yeni fotoğraf daha
A- A A+

Polis açıklamasında, "Bu kişi 13 Kasım'da Stade de France'daki saldırılardan birinde ölen kişidir. Bilginiz varsa 197 numaralı hatta bildirin" ifadesine yer verildi. Soruşturmayı yürüten yetkililer, zanlının kinliği henüz netleşmeyen diğer saldırganlardan Ahmed el Muhammed ile birlikte 3 Ekim'de sığınmacıların arasına karışarak Yunanistan'ın Midilli adasına giriş yaptığını aktardı.

AFP'ye konuşan bazı kaynaklar da söz konusu zanlının sınırda Muhammed el Mahmud adına verilmiş bir Suriye pasaportu gösterdiğini söyledi. Zanlılar, 8 Ekim'de de Sırbistan üzerinden Avrupa'da ilerledi.

Paris Savcılığı, Stade de France'daki ilk canlı bombanın 1990 Suriye doğumlu Ahmed el Muhammed olduğunu ve el Muhammed'in Yunanistan'dan sığınma istediğini, Yunanistan üzerinden Fransa'ya geldiğini açıklamıştı. Ancak Ahmed el Muhammed isminin doğru olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Savcılık, Stade de France'daki ikinci canlı bombanın da 1995 doğumlu Bilal Hadfi olduğunu duyurmuştu.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Art arda gelen saldırılarda 7 bombacı ölmüş, saldırıları IŞİD üstlenmişti.

SAINT DENİS OPERASYONUN YAPILDIĞI DAİRE BU HALDE

Bu arada Paris'in kuzeyindeki Saint Denis banliyösünde 18 Kasım'da düzenlenen ve Paris saldırılarının beyni Abdülhamid Abaaoud'un öldürüldüğü operasyonun hedefi olan apartman dairesinin görüntüleri yayınlandı. Fotoğraflarda duvarların kurşun izlerinden dolayı delik deşik olduğu görülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.