DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kanada, eşcinsel Suriyeli mültecilere kapılarını açacak

Kanada, eşcinsel Suriyeli mültecilere kapılarını açacak

Kanada'da geçtiğimiz ay seçilen yeni hükûmet, önemli bir karara imza atarak Suriyeli eşcinsel bireylerin ülkeye kabul edileceğini açıkladı. Yaklaşık 25 bin Suriyeli mültecinin ülkeye alınacağını açıklayan hükümet, mültecilerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluşacağını belirtti. Kararın ardından belirtilen açıklamalara göre, yalnız olan erkek bireyler ülkeye dahil edilmeyecek, ancak gey bireyler için bir ayrıcalık tanınacak.

Yayın Tarihi: 26/11/15 09:29
okuma süresi: 2 dak.
Kanada, eşcinsel Suriyeli mültecilere kapılarını açacak
A- A A+
Liberal Parti'nin Kanada'da seçilmesinin ardından dünya yeni lider Justin Trudeau'yü konuşuyor. Pek çok konuda yenilik vaadiyle gelen Trudeau'nün hükûmeti, Suriye ile alakalı da önemli bir karara vardı. Yaklaşık 25 bin Suriyeli mültecinin ülkeye alınacağını açıklayan hükümet, mültecilerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluşacağını belirtti.

Kararın ardından belirtilen açıklamalara göre, yalnız olan erkek bireyler ülkeye dahil edilmeyecek, ancak gey bireyler için bir ayrıcalık tanınacak. Bu ayrıcalığın Suriye hükümeti ve IŞİD teröründen ciddi biçimde etkilenen LGBTİ bireyler ile alakalı olduğu düşünülüyor.

Ortadoğu'daki savaş bütün herkesi etkiliyor, ancak LGBTİ bireyler özel olarak yakalanıp yüksek yerlerden aşağı atılıyor ya da halk arasında kafası kesilerek katlediliyor.

Kanada'nın kararının ardından açıklamalarda bulunan İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Mary Creagh, aynı uygulamanın İngiltere tarafından da uygulanması gerektiğini vurguladı. Creagh, cinsiyet eşitliğini savunan İngiltere'nin bu konu hakkında daha çok çalışma yapması gerektiğini belirtti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.