DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Putin: "Türkiye kasıtlı olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor"

Putin: "Türkiye kasıtlı olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'nın Türk-Rus ilişkilerini kasıtlı olarak çıkmaza süreklediğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 26/11/15 12:56
okuma süresi: 2 dak.
Putin: "Türkiye kasıtlı olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor"
A- A A+

Kremlin'den de "Türk ürünlerine ambargo uygulamayı planlamıyoruz" açıklaması geldi.

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde düşürülen Rus uçağı ile gerilen ikili ilişkilerin yansımalarının bir ayağının da ekonomik olması bekleniyordu.

Konuyla ilgili yeni bir açıklama Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov'dan geldi.

"Türk ürünlerine ambargo uygulamayı planlamıyoruz" diyen Rus sözcü Peskov ,Türk gıda ürünlerine bir ambargonun da ön görülmediğini belirtti.

"TÜRKİYE'DEN GERÇEKÇİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin sözcüsü Peskov, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili "Türkiye'den olaya dair gerçekçi bir açıklama bekliyoruz" dedi.

"15 ARALIK GÖRÜŞMESİ İPTAL EDİLMEDİ"

Rusya'nın başkenti Moskova'da 15 Aralık'ta yapılması planlanan Putin-Erdoğan "ikili zirvesi"nin iptal edilmediğini belirten Peskov, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili "soru işaretleri bulunuyor" açıklaması yaptı.

Peskov, "Erdoğan ve Putin'in 30 Kasım'da Paris'te düzenlenecek İklim Zirvesi'nde ayrıca bir görüşme yapması öngörülmüyor. Liderlerin arasında planlanmış bir telefon görüşmesi olduğu konusunda da bilgim yok" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.