DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rusya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Osadchiy: "Türkiye'nin saldırısı planlıydı"

Rusya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Osadchiy: "Türkiye'nin saldırısı planlıydı"

Rusya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Rus savaş uçağının Salı günü düşürülmesini Türkiye`nin planladığını söyledi ve ülkesinin Türkiye`nin İslam Devleti`yle ilgili rolünden endişe duyduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 28/11/15 09:17
okuma süresi: 2 dak.
Rusya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Osadchiy: "Türkiye'nin saldırısı planlıydı"
A- A A+

Perşembe günü Rum Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou tarafından kabul edildikten sonra açıklamalarda bulunan Büyükelçi Osadchiy, "Bizi oldukça endişendiriyor. Çünkü Türk hükümetinin ikili oynadığı yönündeki şüphelerimizi güçlendiriyor. Çünkü Türkiye İslam Devleti`ne Suriyeli İslamcılardan ucuz petrol satın alarak İslam Devleti`ne para sağlıyor" dedi.

Rusya Büyükelçisi, Bozkurtlar olarak bilinen bir Türk paramiliter teşkilatının, Suriye topraklarında düşürülen jetin pilotlarından birinin ölümünden sorumlu olduğunu, bunun Türk milliyetçilerinin Suriye topraklarındaki operasyonlarda aktif oldukları anlamına geldiğini, bunun tehlikeli olduğunu ifade etti.

Stanislav Osadchiy, "Tüm bunlar bizi, Suriye`de S400 savunma füzeleri yerleştirme ve ekonomik tedbirler alma gibi savunma tedbirleri dahil karşı tedbirler almaya ikna etmiştir" dedi.

Rum Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou da, "Türkiye`nin İslam Devleti`ne ve Cihadcılara yönelik Suriye hava sahası içerisinde görevini yerine getirmekte olan bir Rus savaş jetine karşı kışkırtıcı saldırısından sonra Rusya`ya tam dayanışma ve destek verdiklerini" vurguladı.

Türkiye`nin bu davranışını değerlendiren Omirou, Türkiye`nin İslam Devleti`ni desteklediğinin açık olduğunu, herkesin görebileceği gerçeğin İslam Devleti`nin insanlığa tehdit olmaya devam ettiği olduğunu kaydetti.

abhaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.