DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

BM: "2050'de Afrikalı çocuk gelin sayısı iki katına çıkabilir"

BM: "2050'de Afrikalı çocuk gelin sayısı iki katına çıkabilir"

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, acil önlem alınmazsa, Afrika'daki çocuk gelinlerin sayısının 2050 yılında iki kattan fazla artarak 310 milyona çıkacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 09:40
okuma süresi: 2 dak.
BM: "2050'de Afrikalı çocuk gelin sayısı iki katına çıkabilir"
A- A A+

Örgüt, çoğunlukla yoksul kırsal kesimlerde yaşayan ailelerde, her üç kızdan birden fazlasının 18 yaşına varmadan evlendirildiğini belirtti.

Afrika Birliği kıtada asgari evlenme yaşını 18 olarak belirlemeyi amaçlıyor.

UNICEF Başkanı Anthony Lake, "Bu evliliklerden etkilenen kızların sayısı, kaybolan çocukluk yılları ve yıkılan gelecekler, çocuk evliliklerinin bir an önce ve tamamiyle yasaklanmasının ne kadar acil olduğunu ortaya koymakta." dedi.

'Çocuklar eş olmamalı'

Afrika Birliği, bu yılın başlarında çocuk evliliklerinin sona erdirilmesi için kampanya başlatmıştı.

Afrika Birliği Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, BBC'ye yaptığı açıklamada, çocuk evliliklerinin kadınları baskı altında tuttuğunu belirtti ve "Biz, her ülkede bu uygulamaya kesinlikle karşıyız. Çocukların eş olmaması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Zambiya'nın başkenti Lusaka'da iki gün süreli konferans düzenleyen Afrika Birliği, bu alanda kaydedilen ilerlemeleri gözden geçiriyor ve genç kızların geleceklerini ortadan kaldıran çocuk evliliklerinin yasa dışı ilan edilmesi için hükümetleri iknaya çalışıyor.

UNICEF, Afrika'daki en yoksul ailelerin kızlarının geleceğini sağlama bağlamak ve namuslarını korumak için, eğitimden ziyade evliliği en iyi garanti olarak gördüklerini belirtiyor.

Afrika'da 18 yaş altındaki kızların sayısı 275 milyon ve 2050'de bu sayının 465 milyona ulaşması bekleniyor. Bu durumda dünya genelinde söz konusu nesilde Afrikalı kızların oranı yüzde 25'ten yüzde 38'e yükselecek.

bbcturkce

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.