DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Güney Afrika halkı, iklim değişikliğine karşı duyarlılık istiyor

Güney Afrika halkı, iklim değişikliğine karşı duyarlılık istiyor

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak COP21 İklim Değişikliği Konferansı öncesi Güney Afrika Cumhuriyeti'nde çevre için yürüyüş düzenlendi.

Yayın Tarihi: 29/11/15 10:44
okuma süresi: 2 dak.
Güney Afrika halkı, iklim değişikliğine karşı duyarlılık istiyor
A- A A+

Halk hükümeti iklim değişikliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johannesburg kentinde toplanan çevreye duyarlı yüzlerce kişi, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı

Çevreciler, kentin caddelerinden yürüyerek, ülkenin tek elektrik üreticisi ESKOM'un Johannesburg'daki binası önüne geldi. Çevreciler, ellerinde "ESKOM gezegenimizi kirletmeyi bırak", "Kömür öldürür", "Yenilenebilir enerji insanın gücüdür" yazılı pankartlar taşıdı.

Eartlife Africa'nın koordinatörlerinden Makoma Lekalakala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eğer Güney Afrika kendi payına düşen sorumluluğu yerine getirmezse, etkileri çok daha ciddi olur" dedi.

ESKOM'dan insan hayatını ve çevreyi olumsuz etkileyen kömür kullanımından vazgeçmesini istediklerini aktaran Lekalakala, "Hükümetten istediğimiz, temiz, kullanışlı ve sürdürülebilir enerji kaynakları kullanmasıdır" diye konuştu.

Earthlife Africa kurumunun enerji sorumlusu Dominique Doyle da "karbon kullanımın azalması için hükümetin bir an önce acil tedbirler alması gerektiğini" kaydetti.

Güney Afrika, elektrik üretiminin yüzde 90'ını kömürden karşılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.