Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı için Paris'te bulunan Erdoğan ve Obama görüşmenin ardından basına konuştu. Erdoğan, Rusya ile yaşanan uçak krizi hakkında "Türkiye - Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir. Derdimiz buradan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır" dedi. Erdoğan "Türkiye olarak Rusya ile tansiyonu düşürmek istiyoruz" diye konuştu.

Amerikan Başkanı Obama da, "ABD, Türkiye'nin kendini ve hava sahasını savunma hakkını destekliyor. Türkiye ile Rusya'nın tansiyonu düşürmek için nasıl birlikte çalışabileceğini ve sorunu çözmek için nasıl diplomatik yol bulabileceğini görüştük" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le dün görüştü.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

Kaynak: AA