DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Lavrov: "Sırtımızdan bıçaklanmamız, politikamızı etkilemez"

Lavrov: "Sırtımızdan bıçaklanmamız, politikamızı etkilemez"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili "Sırtımızdan bıçaklanmamız, politikamızı etkilemez" dedi.

Yayın Tarihi: 02/12/15 08:02
okuma süresi: 3 dak.
Lavrov: "Sırtımızdan bıçaklanmamız, politikamızı etkilemez"
A- A A+
Kıbrıs Rum Kesimi'ne yapacağı resmi ziyaret öncesinde Kıbrıs Haber Ajansı'na mülakat veren Lavrov, Suriye krizindeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

"Suriye'de istikrarın sağlanması amacıyla ilk önce terörist grupların imha edilmesi gerekiyor. Sırtımızdan bıçaklanmalar dahil olmak üzere, hiçbir eylem Rusya'nın politikasını etkileyemez. Ankara'nın izlediği kışkırtıcı ve ikiyüzlü politikayı bilen Kıbrıs Rum Kesimi'nin Rus savaş uçağına yapılan saldırı konusunda takındığı tutumdan memnunuz."

'ULUSLARARASI TERÖR TEHDİDİ ARTTI'

Şarm El Şeyh – St.Petersburg seferini yapan Rus uçağının düşürülmesi ile Paris, Ankara ve Beyrut'ta düzenlenen saldırılara da değinen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yaşananların uluslararası terör tehdidinin arttığını gösterdiğini ve bunun 'tüm çağdaş uygarlığa karşı bir hodri meydan' olduğunu söyledi.

"Uluslararası toplumun, hukuk temelinde güçlerini birleştirerek teröre karşı geniş bir cephe oluşturması gerekiyor" diyen Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı anımsatarak bunun acil bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Lavrov, Rusya'nın 30 Haziran 2012 tarihli Cenevre Mutabakatı'nın onaylanması için aktif bir şekilde çalıştığını ve söz konusu mutabakatın zamanında uygulanmasının krizin daha da kötüleşmesini önleyeceğe olan inancını dile getirdi. Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin operasyonlarının Şam hükümeti ile istişare içinde devam edeceğinin altını çizen Lavrov, hedeflerinin Suriye'yi başta IŞID olmak üzere terör örgütlerinden temizlemek olduğunu vurguladı.

'KIBRIS'TA ADİL BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ'

Kıbrıs sorununa da değinen Lavrov, Rusya'nın BM kararlarını gözeten ve her iki toplumun çıkarlarına saygı duyan, adil ve uygulanabilir bir çözüm bulunmasını desteklediğini belirtti.

Ada'da her iki toplumun da karşılıklı endişelerini akılda tutarak taviz vermeye hazır olacaklarını dilediğini kaydeden Lavrov, "Mayıs ayında müzakerelerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşılıyor ve müzakerelerdeki ilerlemeyi yakından izliyoruz" dedi.

"Şu an iki toplumun üzerinde anlaşmaya varamadığı birçok konu var. Kolay çözümler olmadığı açık ve net. İki toplumun, karşılıklı endişelerini akılda tutarak taviz vermeye hazır olacaklarını umut ediyoruz" diyen Lavrov, sürecin hızlandırması için geçmişte bir girişimde bulunduğunu, ancak insanların endişelerine önem verilmemesi nedeniyle sonucun beklenenden farklı olduğunu vurguladı.

Sputnik

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.