DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

"Rusya, Ukrayna ve Suriye'de aynı taktiği kullanıyor"

"Rusya, Ukrayna ve Suriye'de aynı taktiği kullanıyor"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi SergiyKorsunsky, "Rusya, PKK ve PYD altında saklanmaya çalışan teröristleri müzakere masasına oturtmaya çalışıyor. Aynı şekilde Ukrayna'da da Donetsk ve Lugansk'taki terörist ve haydutları görüşme masasına getirmeye çalışıyor. Bizim için bunlar tamamen yasa dışı örgüt ve haydutlar. Her iki durumda da aynı taktiği kullanıyor" dedi.

Yayın Tarihi: 06/02/16 14:14
okuma süresi: 3 dak.
"Rusya, Ukrayna ve Suriye'de aynı taktiği kullanıyor"
A- A A+

Korsunsky, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden uçağı düşürmesinin ardından, Türkiye-Rusya ilişkileri, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri ve Rusya'nın Suriye'deki saldırıları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türk devletinin sınırlarını koruma ve savunma hakkı olduğunu ve tüm saldırılarda bu hakkını koruması gerektiğini belirten Korsunsky, Ukrayna'nın buna destek verdiğini ifade etti.

Rusya'nın şu anda yaptığının provokasyon olduğunu vurgulayan Korsunsky, bu durumun üzüntü yarattığını, bunun bölgede ve dünyada güvenlik için büyük tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Rusya'nın uluslararası sorunları 21. yüzyılın değil, 18. yüzyılın metotlarıyla çözmeye çalıştığını anlatan Korsunsky, "Rusya, sanki dünyada tüm ülkeler sadece kendisine karşı bir saldırıda bulunmak ve topraklarını işgal etmek istiyorlarmış gibi davranıyor. Aslında bu da Sovyet Birliği politikasının devamı. Asıl amacı kendi ülkesini geliştirmek değil de 'dış düşman' imajını yaratıp, bunun sayesinde kendi iktidarını güçlendirmek. Tam olarak izolasyon politikasını izliyorlar" diye konuştu.

"Rusya güç ile çıkarlarını başka ülkelere uygulatmaya çalışıyor" diyen Korsunsky, Rusya'nın komşu ülkeler ve eski Sovyet Birliği ülkeleri için hiçbir yapıcı entegrasyon projesi için teklifte bulunmadığını ifade etti.Rusya'nın en menfur davranışının Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş olduğuna vurgu yapan Korsunsky, şunları söyledi:

"Çünkü Ukrayna, şu an Rusya'nın sahiplenmeye çalıştığı Slav kültürünün başladığı bir yerdir. Yasa dışı ve menfur bir adımı ise Kırım'ı ilhakı oldu. Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk'e karşı saldırıyı da aynı şekilde değerlendiriyoruz. Hiçbir şekilde Ukrayna'daki gelişmeler Rus çıkarları için tehlike taşımıyordu ama şu anda Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin gelişmesini engellemeye çalışıyorlar. Çünkü bu yakınlaşma, kendi nüfusu için büyük bir problem yaratabilir. Rus yönetiminin mantığına göre, Rus halkının Putin ve ekibinin izlediği politikalardan başka bir seçeneği olmamalıdır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.