DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Suriye ordusu, Halep'te IŞİD'in komuta merkezini yok etti

Suriye ordusu, Halep'te IŞİD'in komuta merkezini yok etti

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Hava Kuvvetleri, gece düzenlenen operasyonda Halep'in doğusunda IŞİD'e ait komuta merkezini yerle bir etti.

Yayın Tarihi: 08/02/16 08:02
okuma süresi: 1 dak.
Suriye ordusu, Halep'te IŞİD'in komuta merkezini yok etti
A- A A+

SANA'ya konuşan bir askeri kaynak, "Operasyon, IŞİD'e ait komuta merkezinin ve silahlarla donatılmış kamyonetlerin imha edilmesiyle sonuçlandı" dedi.

Askeri yetkili, dün de Halep yakınlarındaki bölgelerde operasyon düzenlendiğini, militanların Mınbıc kasabasında ciddi kayıplar verdiğini belirtti.

TÜRKİYE İLE ANA SEVKİYAT YOLU KESİLMİŞTİ

Suriye ordusu hafta içinde yaklaşık 4 yıldır teröristlerin kuşatması altında bulunan Halep'teki Şii kasabaları Zehra ve Nubul'u ele geçirerek Türkiye ile ana sevkiyat yolunu kesmişti. Bu, 5 yıldır süren savaşta dönüm noktası olmuştu.

Reuters'a konuşan Suriye ordusundan bir kaynak, Rusya'nın havadan verdiği destekle askerlerin Halep'in güneybatısına doğru ilerlediğini ve kentteki tüm sevkiyat noktalarının ele geçirilmesiyle teröristlerin tümüyle kuşatma altına alınacağını söylemişti.

Sputnik
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.