DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD, Habibi'yi küresel terörist ilan etti

ABD, Habibi'yi küresel terörist ilan etti

ABD, El-Kaide liderlerinden Hababi'yi küresel terörist listesine aldı.

Yayın Tarihi: 11/02/16 11:47
okuma süresi: 2 dak.
ABD, Habibi'yi küresel terörist ilan etti
A- A A+

ABD Hazine Bakanlığı, terör örgütü l-Kaide'nin Afganistan'daki üst düzey liderlerinden Nayf Salam Muhammed Ujaym al-Hababi'yi küresel terörist ilan etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hababi, El-Kaide'nin Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerine karşı düzenlediği ataklardan sorumlu olmasının yanı sıra diğer operasyonların planlanmasına ve para toplama faaliyetlerine destek verdiği gerekçesiyle kara listeye alındı.

Açıklamada, Hazine Bakanlığının Terör Ve Finansal İstihbarat Birimi Müsteşar Vekili Adam Szubin'in şu görüşlerine yer verildi:

"El-Hababi Afganistan'da ABD ve koalisyon güçlerine karşı gerçekleştirilen öldürücü atakları yönetmek ve El-Kaide'nin ABD ve dünya genelinde terör saldırılarını planlamakta uzun bir geçmişe sahip. ABD Hazinesi, Amerikan halkını korumak, barış ve istikrar isteyen Afgan partnerlerimizi desteklemek için el-Hababi gibi el-Kaide liderlerini hedef almaya devam edecek."

Ayrıca, el-Hababi'ye ilişkin bazı bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, bu kişinin 2009'dan bu yana El-Kaide'nin Afganistan'daki militanlarına yönelik eğitim ve finansman sağladığı belirtildi.

Bakanlığın yaptırım kararı çerçevesinde el-Hababi'nin ABD'de bulunan mal varlıkları donduruldu ve Amerikan vatandaşlarının kişilerle ticari ilişkiler kurmaları yasakladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.