DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Medvedev'den 'dünya savaşı' uyarısı

Medvedev'den 'dünya savaşı' uyarısı

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Körfez ülkelerinin Suriye'ye kara birlikleri gönderme mesajları için 'kalıcı savaşlara yol açar' yorumunu yaptı. "Dünya savaşı başlatmak yerine müzakere masasına oturmalıyız" dedi.

Yayın Tarihi: 12/02/16 07:11
okuma süresi: 3 dak.
Medvedev'den 'dünya savaşı' uyarısı
A- A A+

Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'ya giden Medvedev, konferans öncesi yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı sırasında Alman Handelsblatt gazetesine röportaj verdi. Suriye'ye kara birliği gönderme fikrinin 'herkesi savaşa sokma riski' taşıdığını ve çatışmaları artıracağını söyledi.

Röportajın tamamını yayınlayan Rus hükümetinin resmi sitesinde, Medvedev'in sözleri şu şekilde verildi:

"Tüm kara harekâtları, çoğunlukla, kalıcı savaşlara yol açar. Afganistan'da olanlara bakın. Kara harekâtı herkesi bir savaşa sokar. Hem ABD Başkanı hem de Arap müttefiklerimiz, kalıcı bir savaş isteyip istemediğini düşünmeli... Sahadaki durum göründüğünden çok daha karışık. Bu da, böyle bir savaşın yıllarca sürmesi demek. Bunu kimse ister mi? Herkesi, yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine, müzakere masasına oturtmalıyız. Bunu Rusya, ABD hatta tüm çekincelerine rağmen Türkler tarafından uygulanacak sert önlemleri kullanarak yapabiliriz."

Röportajın bir kısmını internet sitesinde yayınlayan gazete, Medvedev'in "Körfez ülkelerinin Suriye'ye kara birliği gönderme mesajları için 'Yeni bir dünya savaşı çıkarma riski taşıyor' dediğini" yazdı. Ancak röportajın tamamını yayınlayan Rus hükümetinin resmi sitesinde, bu ifadeler yer almadı.

Körfez'den kara birliği mesajları

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun talep etmesi halinde Suriye'ue kara birlikleri göndermeyi düşüneceklerini, buna hazır olduklarını arka arkaya gelen açıklamalarla duyurmuşlardı.

Bahreyn'in Londra büyükelçiliğinden de benzer bir açıklama yapılmış, ancak hemen ardından Rusya'ya giderek Putin ile görüşen Bahreyn Kralı, bu açıklamayı yalanlamıştı.

"Rusya'nın hava saldırıları meşrudur"

Medvedev, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi için ise, 'teröristlerin Avrupa ülkelerine saldırmalarını engellemeye yönelik olduğu için meşru olduğu' ifadelerini kullandı:

"Hava saldırıları beyni yıkanmış katillerin Avrupa'ya dönüşünü ve daha önce Kafkaslarda, Moskova'da ve diğer Rus şehirlerinde, Paris'te, ABD dahil dünyanın her yerinde yaptıklarını yeniden yapmalarını engellemek için gerekli."

Medvedev, Rusya ve Batı ülkelerinin güvenlik ve terör sorunuyla mücadele etmek için daha yakın işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Handelsblatt gazetesi, government.ru

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.