DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

NATO'dan göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye destek

NATO'dan göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye destek

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove, NATO'nun göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye destek kararının ardından askeri hazırlıkların tamamlandığını belirterek "Misyon kapsamındaki gemiler, şu an görev bölgelerinde faaliyet yürütüyor" dedi.

Yayın Tarihi: 14/02/16 10:03
okuma süresi: 2 dak.
NATO'dan göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye destek
A- A A+

Münih Güvenlik Konferansı kapsamında gazetecilerle bir araya gelen General Breedlove, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda alınan kararın ardından ittifakın hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ifade ederek insan kaçakçılarıyla mücadelede istihbarat desteği sağlayacak gemilerin cuma gecesi Ege'ye ulaştığını bildirdi.

Breedlove, "Siyasi kararın alınmasının üzerinden iki gün geçmeden askeri hazırlıklar tamamlandı. Misyon kapsamındaki gemiler şu an görev bölgelerinde faaliyet yürütüyor" dedi.

NATO'nun "Daimi Deniz Görev Grubu 2"yi Ege'ye yönlendirdiğini aktaran Breedlove, ilk aşamada görev yapacak 5 gemiden birinin destek gemisi olacağını söyledi. Breedlove, "Bu sayı artacak. Diğer bazı ülkeler de bu misyona katkıda bulunmak istediklerini bildirdi" diye konuştu.

Ege Denizi'nde insan kaçakçılarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek için geniş bir alanı gözlemenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Breedlove, NATO gemilerinin elde edecekleri bilgileri, Türk ve Yunan askeri makamlarına aktaracağına işaret etti.

"Türk ve Yunan makamları da gerekli olması durumunda harekete geçecekler" diyen General Breedlove, bilgilerin AB'nin sınır koruma kurumu FRONTEX ile de paylaşacağını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.