DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Dicle'deki baraj 1 milyon kişiyi yutabilir

Dicle'deki baraj 1 milyon kişiyi yutabilir

Dicle Nehri üzerindeki Musul Barajı konusunda ABD alarm verdi. ABD'nin Irak Büyükelçiliği barajın çökmesi durumunda bir buçuk milyon kişinin ölebileceği uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 29/02/16 18:31
okuma süresi: 2 dak.
Dicle'deki baraj 1 milyon kişiyi yutabilir
A- A A+

ABD'nin Irak Büyükelçiliği, Dicle Nehri üzerindeki Musul Barajı'nın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. Büyükelçiliğin tahminlerine göre, barajın çökmesi durumunda bir buçuk milyon kişi ölebilir, altı milyon kişi evsiz kalabilir.

Büyükelçiliğin internet sitesinde yayınladığı rapora göre, Musul Barajı yıkılırsa çok kısa bir sürede Musul ve Samarra arasında kalan bölgede binalar da dâhil olmak üzere önüne çıkan her şeyi silip süpürecek.

Bağdat'a ulaşırsa 10 metreyi bulacak

40 santimetre yüksekliğinde akan suyun arabaları hareket ettirecek güce sahip olduğunun hatırlatıldığı raporda, barajın çökmesi durumunda Musul'daki su yüksekliğinin bir saat içinde 12 metreye kadar yükselebileceği, bu durumda da insanların kaçmak için çok az vakti kalabileceği iddia edildi. Rapora göre sular, Tikrit'e bir günde, Bağdat'a üç günde ulaşacak ve Bağdat'a ulaştığında yüksekliği 10 metreyi bulabilecek.

ABD Büyükelçiliği'nin tahminlerine göre, sel bölgesinden zamanında tahliye edilemezlerse Dicle nehri kenarında 470 bin ilâ bir buçuk milyon insan ölebilir. Bağdat'ta yaşayan altı milyon insan da selden etkilenerek evsiz kalabilir. Büyükelçilik Bağdat Havaalanı'nın da sular altında kalabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.