DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tsipras: "AB Türkiye'ye insan kaçakçıları konusunda baskı yapmalı"

Tsipras: "AB Türkiye'ye insan kaçakçıları konusunda baskı yapmalı"

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, göçmen krizinin çözümü amacıyla AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın, kendi sahillerinde insan kaçakçılarını durdurmadığı sürece doğru dürüst uygulanamayacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 21/03/16 17:08
okuma süresi: 1 dak.
Tsipras: "AB Türkiye'ye insan kaçakçıları konusunda baskı yapmalı"
A- A A+
Atina'da, Avrupa Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos ile görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, AB'nin Türkiye'ye insan kaçakçıları konusunda baskı yapmasını istedi.

Aleksis Tsipras, "Daha fazla çaba sarfetmeliyiz çünkü bu anlaşmanın uygulanması kolay olmayacak" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki dün oldukça yüksek sayıda, 1500 civarında, göçmen giriş yaptı. Eğer göçmen gelişinde azalma olmazsa adaları başarılı bir biçimde boşaltmamız ve anlaşmanın uygulanmaya başlaması mümkün olmayacak" dedi.

Türkiye ile AB arasındaki anlaşmaya göre kaçak yollardan Yunanistan'a geçen göçmenler, eğer iltica başvurusu yapmıyorlarsa ya da başvuruları reddedilmişse Türkiye'ye geri gönderilecek.

Yunanistan ise anlaşmanın personel yetersizliği nedeniyle hemen hayata geçmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Kaynak: BBC

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.