DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yeni Zelanda 114 yıllık bayrakla devam dedi

Yeni Zelanda 114 yıllık bayrakla devam dedi

Yeni Zelanda'da bayrak değişikliği için sandık başına gidildi. Referandumda halkın yüzde 56,6'lık kesimi hayır deyince 114 yıldır ülkeyi resmen temsil eden eski bayrak değişmedi.

Yayın Tarihi: 25/03/16 09:53
okuma süresi: 2 dak.
Yeni Zelanda 114 yıllık bayrakla devam dedi
A- A A+
Güney Pasifik'te bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da bayrak referandumu sonuçlandı. Seçmenler ülkenin mevcut ve yeni tasarım bayrağı arasında tercihlerini yaptı.

EĞRELTİOTU KABUL EDİLMEDİ

Yeni Zelanda'nın mevcut bayrağı 1902 yılında kabul edildi. Üzerinde İngiliz bayrağı formu ile dört yıldız bulunuyor. Eski bayrağa alternatif olarak hazırlananda ise Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin sembolü olan eğreltiotu yer alıyor.

EVET ORANI 43.2

Bayrak referandumundan çıkan resmi sonuçlara göre yeni bayrağa evet diyenlerin oranı yüzde 43,2'de kaldı. Seçmenlerin yüzde 56,6'sı ise yeni bayrağa hayır dedi. Bu sonuçlarla 114 yıllık eski bayrak Yeni Zelanda'yı temsil etmeye devam edecek.

Bayrak tartışması "bağımsız bir ülke statüsünü daha iyi yansıtan yeni bir bayrağa ihtiyaç var" sözleriyle Yeni Zelanda Başbakanı John Key tarafından başlatılmıştı.

Ülkesinin bayrağının sömürgeci dönemden kaldığını savunan John Key, Avustralya bayrağı ile karıştırıldığını da gerekçeleri arasında saymıştı. Yeni bayrak için açılan tasarım yarışmasına10 binden fazla bayrak katılmıştı.

Kaynak: Deutsche Welle
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.