DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, "Kuzey Kore'nin bu tür hareketlerine devam etmesi durumunda diğer seçeneklerimize bakacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 27/04/16 08:10
okuma süresi: 2 dak.
ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı
A- A A+

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerinin devam etmesi durumunda "diğer seçenekleri" gözden geçireceklerini söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Kuzey Kore'nin, donanmasına ait bir denizaltıdan balistik füze fırlatmasına ilişkin konuştu.

Geçen ay Kuzey Kore'ye karşı çok sert yaptırım aldıklarına dikkat çeken, Toner, bu kararları "sağlam bir yumruk" şeklinde değerlendirdi.

Toner, Kuzey Kore'nin füze fırlatma denemelerine devam etmesi durumunda farklı seçenekleri gözden geçireceklerini belirterek, "Kuzey Kore'nin bu tür hareketlerine devam etmesi durumunda diğer seçeneklerimize bakacağız" dedi.

Toner, ısrarlı sorulara rağmen ABD'nin, Kuzey Kore'ye karşı gözden geçireceği "diğer seçenekler" hakkında detay vermekten kaçındı.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı, Kuzey Kore donanmasına ait bir denizaltıdan başarılı şekilde balistik füze fırlatıldığını açıklamıştı.

Pyongyang yönetimin, denizaltından balistik füze atmaya dönük testler yaptığına dair iddialar daha önce dile getirilmişti. Denizaltından fırlatılan balistik füzelerin karadan fırlatılanlarına göre daha zor tespit edildiği, bu yönüyle de endişeye neden olduğu belirtiliyor. Güney Koreli uzmanlar, Kuzey'in birden çok füze taşımaya müsait denizaltısının olmadığını ileri sürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.