DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Eurovision'da Filistin ve Kuzey Kıbrıs bayrağına yasak

Eurovision'da Filistin ve Kuzey Kıbrıs bayrağına yasak

Eurovision Şarkı Yarışmasına günler kala, yarışmanın yönetiminden gelen bir bildiri başta Filistin olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti.

Yayın Tarihi: 04/05/16 08:14
okuma süresi: 2 dak.
Eurovision'da Filistin ve Kuzey Kıbrıs bayrağına yasak
A- A A+
Eurovision Şarkı Yarışmasına günler kala, yarışmanın yönetiminden gelen bir bildiri başta Filistin olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti. Eurovision'un resmi internet sitesinde yayımlanan bildiride, yarışmayı izlemeye gelenlerin Birleşmiş Milletler üyesi olmayan ve siyasi mesaj taşıyan bayrakları getirmesi yasaklandı. Ancak bildirgede yasaklanmış bayraklara örnek olarak Filistin ve IŞİD bayraklarının yan yana kullanılması tepki çekti.

Filistin yönetiminden Saeb Erekat tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

"Biz Jean-Paul Philippot'u bu kararı ivedilikle geri çekmeye ve bu kabul edilemez, alçak hatadan ötürü 11 milyon Filistinli'den özür dilemeye çağırıyoruz."

Euronews'e yazılı açıklama gönderen Eurovision, hiçbir toplumu hedef almadıklarını, bildirgenin taslak haliyle yanlışlıkla sitede yer aldığını belirterek, yasaklanmış bayrak örneğinin bu şekilde verilmesinden dolayı özürlerini bildirdi.

Filistin, BM nezdinde "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünde yer alıyor.

Kuzey Kıbrıs, Kırım bayraklarının da yasaklandığı yarışmaya eşcinselliği temsil eden gökkuşağı bayrağı ve AB bayrağı getirmek serbest.

Euronews

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.