DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

10 ülke daha AB'den çıkmak istiyor

10 ülke daha AB'den çıkmak istiyor

İngiltere'nin batan gemiyi terk etmesinden sonra Fransa, İtalya, Hollanda gibi 10 ülke referandumu konuşmaya başladı...

Yayın Tarihi: 26/06/16 18:56
okuma süresi: 2 dak.
10 ülke daha AB'den çıkmak istiyor
A- A A+

Avrupa Birliği gemisi Yunanistan ile su almaya başladı. Uzmanlar AB'nin dağılma sürecinin hızlanacağını defalarca açıkladı. İngiltere bunu ilk gören ülke oldu ve "şiddetli geçimsizlik" günlerini beklemeden Avrupa Birliği'nden çıkma kararı aldı. Ardından Fransa (Frexit), Yunanistan (Grexit), İtalya (Italeave), Çek Cumhuriyeti (Czechout), Avusturya (Oustria), Hollanda (Nrexit), Danimarka (Dexsit), Finlandiya (Finish), Slovakya (Slovakout) ve Portekiz (Departugal), referandumu ortaya attı.



İTALYA DA AYRILABİLİR

Bu 10 ülke içindeki Avrupa Birliği karşıtlığı son dönemde çok güçlendi. İtalya ve Portekiz'in Avrupa Birliği nedeniyle krize girdi. En azından politikacılar bunun böyle olduğunu açıkladı. Fransa ve İtalya halkının yüzde 60'ının AB'den ayrılmak istediği kamuoyu yoklamalarında daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak hem Fransız hem de İtalyan politikacılar, bu sonuçların doğru olmadığını savunarak gün kazanmak istedi.

AB KARŞITLIĞI YÜZDE 60'I BULDU

Fransa'da özellikle aşırı sağ, referandum için gösterilere başladı. Çalışma yasasını protesto edenler de "AB'yi istemiyoruz" sloganları atmaya başladı. Fransa'nın 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra referanduma gideceği iddia edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.