DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Obama: "Brexit Avrupa'daki yatırımları durdurabilir"

Obama: "Brexit Avrupa'daki yatırımları durdurabilir"

ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının (Brexit) uzun vadede küresel büyüme ile ilgili endişe doğuracağı uyarısında bulundu. "Birlik'ten çıkması İngiltere ve Avrupa'nın tamamındaki yatırımları dondurabilir" diyen Obama, İngiltere Başbakanı ve AB liderlerine ayrılma sürecinin sistemli bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 30/06/16 08:07
okuma süresi: 2 dak.
Obama: "Brexit Avrupa'daki yatırımları durdurabilir"
A- A A+
ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Amerika ülkeleri arasındaki ekonomik bağları güçlendirmek amacıyla Kanada'da düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada, Brexit sonrası yatırım durumunu değerlendirdi.

Merkez bankaları ve maliye bakanlarının yapmış oldukları hazırlıklar sayesinde küresel ekonominin istikrarının kısa vadede etkilenmeyeceğini söyleyen Obama, uzun vadeli risklere dikkat çekerek "Bu gelişme, hali hazırda zayıf olan küresel büyüme verilerine fayda etmeyecek" diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de konuştuğunu belirten Obama, Merkel'in İngiltere'yi cezalandırma amacı olmadığına dikkat çekti.

AB liderleri İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden çıkma kararı alınmasını görüştükleri toplantının ardından İngiltere'nin AB vatandaşlarına dolaşım özgürlüğü tanımadan ortak pazara giremeyeceği uyarısında bulunmuştu.

İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandumda oyların %52'si AB'den ayrılma yönündeydi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.