DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Micheal Jordan'dan ABD'deki polis şiddetine tepki

Micheal Jordan'dan ABD'deki polis şiddetine tepki

Amerikalı efsane basketbolcu Michael Jordan, Amerika'da 'artan ırkçı söylem' ve polis şiddetine karşı konuştu.

Yayın Tarihi: 27/07/16 08:39
okuma süresi: 2 dak.
Micheal Jordan'dan ABD'deki polis şiddetine tepki
A- A A+
Amerikalı efsane basketbolcu Michael Jordan, Amerika'da 'artan ırkçı söylem' ve polis şiddetine karşı konuştu.

Sporculuk hayatı boyunca siyasi konularda sessiz kalmakla suçlanan Jordan, polisin artan şiddetinin kendisini konuşmaya zorladığını ve artık sessiz kalamayacağını söyledi.

Micheal Jordan "Babamı ve yakınlarımı kaybetmiş bir insan olarak acılarınızı çok iyi biliyorum. Buna rağmen şiddet anlamsız bir eylemAfrika asıllı Amerikalıların polis tarafından korkakça ve nefret dolu bir şekilde hedef haline getirilmesinden derin endişe duyuyorum." dedi.

Jordan ayrıca yükselen toplumsal şiddete karşı iki sivil toplum örgütüne birer milyon dolar bağışlayacağını açıkladı.

İki sivil toplum kuruluşuna bağış yapan Jordan "Bu bağış sorunlarımızı bitirmeyecek ama el ele vermemiz gerektiğini biliyorum" dedi.

Michael Jordan "Karşılaştığımız sorunlar bir gecede olmadı. Onlar yarın da çözülmeyecek. Bizler dünyanın en büyük ülkesinde yaşama ayrıcalığına sahip insanlarız. Bize bu fırsatları ülkemiz sağladı. Ancak el birliğiyle diyalog ve barış ortamını kurmak zorundayız." dedi.

Jordan ayrıca "Bizler ırkları ve renkleri ne olursa olsun insanlara eşit muamele edilmesi için bir arada durmalıyız. Her gün yaşamlarını bizler için ortaya koyan polislerin hayatları için de çözümler bulmalıyız" diye konuştu.

Efsanevi sporcu "Benim ailem bana ırk ve etnik kökenine bakmaksızın insanları sevmeyi ve saygı duymayı öğretti. Bu nedenle artan ırksal söylemlerden ve kutuplaşmadan büyük endişe duyuyorum. Durum gün geçtikçe kötüleşiyor. Amerikalılar olarak bir araya gelip, sokaklarda salgın seviyesine ulaşan şiddete karşı durmalıyız." ifadelerini de kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.