DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Fransız medyasından "terör" kararı

Fransız medyasından "terör" kararı

Fransa'da önde gelen bazı medya kuruluşları, terör saldırısı düzenleyenlerin fotoğraf ve görüntülerini yayınlamama kararı aldı.

Yayın Tarihi: 29/07/16 08:57
okuma süresi: 2 dak.
Fransız medyasından "terör" kararı
A- A A+
Fransa'da önde gelen bazı medya kuruluşları, terör saldırısı düzenleyenlerin fotoğraf ve görüntülerini yayınlamama kararı aldı.

Le Monde Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Jerome Fenoglio, terör saldırılarının sorumlularını "öldükten sonra yüceltmemek adına" fotoğraflarını yayınlamama kararı aldıklarını açıkladı. Fenoglio, "Gerçekleri ve saldırının yapılış şeklini gizlemeyeceğiz. Anonimlikten yana değiliz. Ama haberde saldırganın fotoğrafına da yer vermeyeceğiz" dedi.

24 saat kesintisiz haber yayını yapan BFMTV'nin haber müdürü Hervé Béroud, "Bundan böyle teröristlerin fotoğraflarını göstermemeye karar verdik" dedi. Görselliğin büyük sembolik önem taşıdığına dikkat çeken Béroud, "Bir fotoğraf, kurban ile faili aynı seviyeye getirebilir" görüşünü dile getirdi. ?

İSİMLERİNİ DE YAZMAYACAKLAR

Katolik "La Croix" gazetesinin genel yayın yönetmeni François Ernenwein, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada, fotoğraf yayınlamama kararı aldıklarını söyledi. Ernenwein, saldırganın tam adını, soyadının ise baş harfini vereceklerini söyledi. Europe 1 radyosu da saldırganların isimlerinin yayınlanmayacağını duyurdu. Fransız medyasında saldırganların şimdiye kadar tam isimleri veriliyordu. ??Libération'da tartışma devam ediyor

Libération gazetesi editörü Johan Hufnagel ise, "Teröristin fotoğrafını basmakla onu yüceltmek aynı şey değil" dedi. Hufnagel, konuyu kurum içinde tartışmaya devam ettiklerini kaydetti.

?SON SALDIRIDA KİLİSEYİ HEDEF ALDILAR

?Fransa geçtiğimiz aylarda birçok terör saldırısına sahne oldu. Son olarak Salı günü Saint-Etienne-du-Rouvray kasabasında bir kiliseye düzenlenen saldırıda bir rahip öldürülmüş, bir kişi de ağır şekilde yaralanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.