DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Irak'ta Halidiyye bölgesinin IŞİD'ten kurtarıldığı açıklandı

Irak'ta Halidiyye bölgesinin IŞİD'ten kurtarıldığı açıklandı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Ceziret'ul Halidiyye bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten tümüyle kurtarıldığını ve operasyonların sona erdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 28/08/16 09:35
okuma süresi: 1 dak.
Irak'ta Halidiyye bölgesinin IŞİD'ten kurtarıldığı açıklandı
A- A A+

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Aziz halkımıza Halidiyye operasyonlarının sona erdiğini duyuruyoruz." ifadesini kullandı.

Ceziret'ul Halidiyye bölgesinin tümüyle IŞİD'ten temizlendiğini, çok sayıda teröristin öldürüldüğünü ve örgütün büyük kayıplar verdiğini dile kaydeden İbadi, Irak halkını kazandıkları zaferlerden dolayı kutladı. İbadi ayrıca son olarak Kayyara'dan da temizlenen IŞİD'in verdiği kayıpların devam ettiğini belirtti.

Irak güçleri Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan'a sınırı bulunan Enbar vilayetinin terör örgütü IŞİD'ten kurtarılması için Şii gruplar ve Sünni aşiretlerin de destek verdiği operasyonlarına devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.