DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 35 sivil hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 35 sivil hayatını kaybetti

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde başlattığı yoğun harekat sürüyor. Bombardımanda sivillerin de hayatını kaybettiği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 29/08/16 08:51
okuma süresi: 3 dak.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 35 sivil hayatını kaybetti
A- A A+
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki hava ve topçu taarruzu sırasında en az 35 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti. Cerablus'un güneyindeki Ceb el Kussa köyüne pazar günü düzenlenen saldırıda 20 sivilin öldüğü, en az 50 sivilin de yaralandığı öne sürüldü. Ayrıca savaş uçaklarının bombardımanı sonucu bir çiftlikte de 15 sivilin daha hayatını kaybettiği iddia edildi.

YPG HEDEFLERİ VURULDU

Reuters'in haberine göre, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt YPG milisinin mevzileri ağır hava ve topçu bombardımanına hedef oldu. YPG konuyla ilgili açıklama yapmazken bu örgüte yakın Kürt gruplarından, Türk ordusuyla müttefiklerinin hedef aldığı bölgede Kürt milisinin bulunmadığı öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD'nin desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri tarafından ele geçirilen stratejik önemdeki Cerablus'un yakınlarında bulunan Menbiç'in kuzeyinin Türk savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.

1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Fırat Kalkanı harekatıyla Suriye'nin kuzeyine girerek Karkamış ve Cerablus'taki terör milisi IŞİD'i bölgeden süren Türk silahlı kuvvetleri YPG militanlarının bulunduğu bölgeden roket saldırısına hedef olmuş, iki tanka açılan ateş sonucu bir asker öldü, üç Türk askeri de yaralanmıştı. Türk tank ve topçu birliklerinin misilleme ateşiyle YPG'nin belirlenen hedeflerinin tahrip edildiği ve çarpışma bölgesinden silah seslerinin geldiği bildirilmişti.

DİYARBAKIR HAVALİMANI'NA ROKET SALDIRISI

Öte yandan cumartesi akşam saatlerinde Merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Diyarbakır Havalimanına da dört roket fırlatıldı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadığı ve uçak seferlerinin devam ettiği açıklandı. Roket mermileri havalimanındaki polis kontrol noktasının bulunduğu boş araziye düştü.

Suriye hükümet kuvvetlerinin dört yıllık kuşatmanın ardından muhalefet güçlerinin terk ettiği Şam yakınlarındaki Daraya'da tamamen hakim olduğu açıklandı. Suriye televizyonu 'askeri birliklerin kent merkezine ulaştığını, bölgede 'asi' kalmadığını ve Daraya dosyasının kapandığını', haber verdi. Abluka nedeniyle hayat şartlarının kötüleşmesi üzerine muhalifler Suriye hükümetiyle, 2011 yılında Beşar Esad rejimi aleyhindeki ayaklanmanın başladığı Daraya'nın tahliye edilmesi için anlaşmışlardı. Darayalı sivillerin Suriye'nin kuzey batısında bulunan, muhalif kuvvetlerin kontrolündeki İdlib'e nakledileceği öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.