DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İtalya'da deprem!

İtalya'da deprem!

İtalya'nın orta kesiminde yerel saatle 09.25'te, 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yayın Tarihi: 18/01/17 17:11
okuma süresi: 2 dak.
İtalya'da deprem!
A- A A+

İtalya'nın orta kesiminde yerel saatle 09.25'te, 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Aynı bölge, saat 10.14'te bu kez 5.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

İkinci depremden sonra 4,6, 4,5, 5.6 büyüklüğündeki sarsıntılar dakikalar içinde gerçekleşti. Son deprem ise yerel saatle 11.07'de oldu.İtalya'da bugün olan tüm depremlerin sayısı 20'den fazla.

Sarsıntıların merkez üssü başkent Roma'ya yaklaşık 110 km.

Depremler, başkent Roma'da binaları şiddetli şekilde salladı, Reuters haber ajansı metronun tahliye edildiğini bildiriyor.

Roma'dan yazan sosyal medya kullanıcıları, depremleri güçlü bir şekilde hissettiklerini yazıyor.

Yerel basın, sarsıntıların paniğe yol açtığını, Rieti ve çevre yerleşim yerlerinde bazı okulların boşaltıldığını da aktardı.

Reuters haber ajansına konuşan Ceselli köyü sakini Lina Mercantini, "Herkes dışarıda. Çok soğuk ve rüzgarlı. Bu tamamen sinir bozucu, hiç bitmedi. Sürekli sallanıyoruz" dedi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntıların merkez üssünün geçen yıl Ağustos ayında yıkıcı bir depremin olduğu Amatrice'e 7 kilometre olduğunu duyurdu.

İtalya'da geçen yıl Ağustos ayında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 300 kişi yaşamını yitirmişti.

Ekim ayı sonunda yine ülkenin orta kesimlerinde 5.4 ve 5.9 büyüklüğünde iki deprem olmuştu. Büyük paniğe yol açan depremlerden iki gün sonra bu kez ülke 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Can kaybı olmayan depremlerde tarihi yapılar yıkılmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.