DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Everest'e tırmananlar GPS cihazıyla takip edilecek

Everest'e tırmananlar GPS cihazıyla takip edilecek

Nepal hükümeti, dünyanın en yüksek zirvesine sahip Everest Dağı'na tırmanan dağcıları Küresel Konumlama Sistemiyle (GPS) takip edecek.

Yayın Tarihi: 21/03/17 08:44
okuma süresi: 2 dak.
Everest'e tırmananlar GPS cihazıyla takip edilecek
A- A A+
Nepal Turizm Bakanlığı Müsteşarı Durga Dutta Dhakal, bu yılki tırmanış sezonunda, tırmanıcıların 8 bin 850 metrelik zirve yolculuğunda GPS cihazlarıyla izlenmesi konusunda pilot uygulama başlatacaklarını açıkladı.

Buna göre yetkililer, verecekleri GPS cihazlarıyla tırmanıcıların konumlarını devamlı takip edebilecek ve bu sayede tehlike altındaki tırmanıcılara hızlı şekilde ulaşabilecek. Tırmanış sezonu olan nisan ve mayıs aylarında, belirli sayıdaki dağcı üzerinde denenmesi öngörülen uygulamanın, gelecekte tüm tırmanıcıları kapsaması amaçlanıyor.

GPS takibi sayesinde son yıllarda karşılaşılan bazı sahteciliklerin de önüne geçilebileceği öngörülüyor. Everest Dağı'nın zirvesindeymiş gibi sahte fotoğraf paylaşarak geçen yıl tırmanıcı sertifikası alan Hindistanlı çifte 10 yıl tırmanış yasağı getirilmişti.

Nepal'de 25 Nisan 2015'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından Everest Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 19 kişi hayatını kaybetmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.