DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Amerikalı kardiyolog John Day, yaşlıların sırlarını bir kitapta topladı

Amerikalı kardiyolog John Day, yaşlıların sırlarını bir kitapta topladı

Amerikalı kardiyolog John Day, Çin'in 'uzun yaşam köyü' diye bilinen Bapan köyündeki yaşlıların sırlarını bir kitapta topladı.

Yayın Tarihi: 25/06/17 08:39
okuma süresi: 2 dak.
Amerikalı kardiyolog John Day, yaşlıların sırlarını bir kitapta topladı
A- A A+

Amerikalı kardiyolog John Day'in 'Uzun yaşam planı' isimli kitapı Temmuz ayı başında ABD'de piyasaya çıkıyor.

Bapan'da insanlar yavaş bir şekilde yaşlanıyor. Ne kalp hastalığı, ne kanser var. Demans hastalığı hiç duyulmamış. Burada her yüz kişiden biri 100 yaşının üstünde. Oysa ABD'de her 5.780 kişiden biri ancak yüz yaşının üstüne çıkabiliyor. Bapan köylüleri, sağlıklı olmak için egzersiz yapma peşinde değil, ancak hareketli bir hayat sürüyorlar. Neredeyse hayatlarının her dakikası hareket halinde geçiyor.

ANAHTAR KELİME: GÜLÜMSE

107 yaşındaki Mawen yüzünde gülümseme eksik olmayan bir yaşlı. Zor zamanlarda bile gülümseyip gülümsemediği sorulduğunda "Esas o zaman gülümsemek önemli, öyle değil mi" diye yanıt veriyor.

YAPTIĞINDAN TATMİN OL

50 yaşında tarlada çalışan Li Yu, işinin zor olduğu söylendiğinde şu yanıtı veriyor: "Evet zor bir iş. Ama eve gittiğimde işimin ne kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Gün içinde yaptıklarımdan tatmin duyuyorum."

OYUN OYNAMAYI UNUTMA

Modern hayatta insanlar egzersiz yapıyor, koşuyor, ancak oyun oynamıyor. Bapan köylüleri ise oyunu hayatlarının içinde yaşıyorlar. 107 yaşındaki Mawen, tarlalarda çalıştıklarında eşiyle birlikte şarkı söylediklerini anlatıyor. Egzersizi siz de bir oyuna çevirebilirsiniz. Mesela akıllı telefondan ne kadar yürüdüğünüzü takip etmek bir oyuna dönüşebilir.

AŞLILIĞI KABULLENİN

ABD'de 2002'de yayınlanmış bir araştırma, yaşlanma sürecini kabul edenlerin daha iyi bir hayat sürdüğü ve daha uzun yaşadığını ortaya koymuş. John Day'in Bapan'da bir araya geldiği yaşlıların tümü, hayatlarının en iyi evresini geçirdiklerini söylemiş.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.