DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Panama Belgeleri bir Başbakanı daha yaktı

Panama Belgeleri bir Başbakanı daha yaktı

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Panama Belgeleri'nde adı geçen Başbakan Şerif'in "yolsuzluk" suçlamaları nedeniyle görevden alınmasına hükmetti. Belgelerin yayınlanmasından sonra İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson da istifa etmişti.

Yayın Tarihi: 28/07/17 11:10
okuma süresi: 2 dak.
Panama Belgeleri bir Başbakanı daha yaktı
A- A A+
Pakistan Anayasa Mahkemesi, Panama Belgeleri'nde adı geçen Başbakan Şerif'in "yolsuzluk" suçlamaları nedeniyle görevden alınmasına hükmetti. Belgelerin yayınlanmasından sonra İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson da istifa etmişti

Pakistan Anayasa Mahkemesi, 'Panama Belgeleri'ndeki yolsuzluk suçlamalarına ailesinin adı karışan Başbakan Navaz Şerif'in görevden alınmasına hükmetti. Şerif'in ömür boyu siyasetten men edilmesine karar verildi.

Mahkeme ayrıca, Maliye Bakanı Muhammad Ishaq Dar'ı ve Pakistan Ulusal Meclisi üyesi ve Başbakan Navaz Şerif'in damadı Muhammad Safdar Awan'ı da görevinden uzaklaştırdı.

Anayasa Mahkemesi, Şerif'in görevi bırakması talebiyle yapılan ve aralarında muhalefet partilerinden Pakistan Adalet Hareketi (PTİ) lideri İmran Han ile Cemaat-i İslami lideri Sirac-ül Hak'ın da bulunduğu 4 dava dilekçesini geçen yıl eylül ayında kabul etmişti.

Söz konusu iddialar nedeniyle uzun süredir muhalefet ve medyanın eleştiri oklarının hedefi olan Şerif'in istifasını talep eden Han, 2 Kasım'da başkent İslamabad'da on binlerce kişinin katılacağı bir gösteri düzenleyeceği tehdidinde bulunmuş ancak kararından geri adım atmıştı.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait 11,5 milyon sayfalık belgelerin sızdırılmasının ardından, Başbakan Şerif'in 4 çocuğundan 3'ünün off-shore şirketleri aracılığıyla Londra'da gayrimenkuller satın aldıkları ileri sürülmüştü. Her ne kadar Pakistan yasalarında off-shore şirketine sahip olmak yasaklanmasa da PTİ lideri Han, bu paranın "rüşvet ve yolsuzluk" ile elde edildiğini öne sürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.