DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Roma'da, KKTC Roma Temsilcisi Keskin'in ev sahipliğinde resepsiyon verildi

Roma'da, KKTC Roma Temsilcisi Keskin'in ev sahipliğinde resepsiyon verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 34. yıl dönümü, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Yayın Tarihi: 16/11/17 09:27
okuma süresi: 3 dak.
Roma'da, KKTC Roma Temsilcisi Keskin'in ev sahipliğinde resepsiyon verildi
A- A A+
Roma'nın tarihi Barberini Meydanı'ndaki Bernini Hotel'de KKTC Roma Temsilcisi Çimen Keskin'in ev sahipliğinde verilen resepsiyona, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, eski Senatör MarcoPerduca, diplomatlar, İtalya'da yaşayan bir grup Türk vatandaşı ile KKTC dostu İtalyanlar katıldı.

Resepsiyonda konuşan Keskin, 15 Kasım 1983 tarihinin Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğü bakımından mihenk taşı olduğunu söyledi.

Keskin, self determinasyon ilkesinden hareketle 34 yıllık süreçte başarılı bir şekilde demokratik kurumsallaşmalarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yarım asırdır süregelen Kıbrıs sorununda, bu yılın ilk yarısında Cenevre ve CransMontana'da yapılan müzakerelerin Türkiye ve KKTC'nin iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tavırlarıyla sonuçsuz kaldığını vurgulayan Keskin, "Kıbrıs Türkü'nün bu müzakerelere bir 50 yılını daha veremeyeceği açık." dedi.

Çimen Keskin, Kıbrıs Türklerinin uygulanan izolasyonlar nedeniyle acı çektiğini sözlerine ekledi.
Resepsiyonda, KKTC'ye özgü hellim peynirinin yanı sıra Türk mutfağının seçkin lezzetleri ikram edildi. Davetliler, Türk yemek ve tatlılarına yoğun ilgi gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cenevre Temsilciliğince, KKTC'nin kuruluşunun 34. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

KKTC CENEVRE TEMSİLCİLİĞİNCE RESEPSİYON VERİLDİ

KKTC Cenevre Temsilcisi Büyükelçi Ayda Soylu ve eşi Süleyman Soylu'nun, bir otelde verdikleri resepsiyona, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Naci Koru, Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Kemal Madenoğlu, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle, diplomatik misyon mensupları, kurum ve kuruluş temsilcileriyle Cenevre'de yaşayan KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katıldı.

KKTC Cenevre Temsilcisi Büyükelçi Soylu, burada yaptığı açıklamada, İsviçre'deki Kıbrıs müzakerelerinin başarısızlıkla sona ermesine rağmen KKTC'nin varlığının güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Türk tarafının çözüm için tüm gayreti gösterdiğini vurgulayan Soylu, uluslararası toplumun da KKTC'nin hakkını teslim etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Resepsiyona katılanlara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.