DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'de

Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ve Türkiye ziyaretlerinin öncesinde Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 11/12/17 14:28
okuma süresi: 2 dak.
Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'de
A- A A+
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ve Türkiye ziyaretlerinin öncesinde Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, Rus hava güçlerinin konuşlandığı Hmeymim'e bu ilk ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la bir araya geldi.

Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesinde Suriye'deki terörist gruplara 2015'ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

'RUS GÜÇLERİNİN, DAİMİ KONUŞLANMA NOKTALARINA GERİ ÇEKİLME EMRİ VERİYORUM'

Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin, daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Bu arada Putin'e bu ilk Hmeymim ziyaretinde Şoygu da eşlik etti.

'TERÖRİSTLER KAFALARINI YENİDEN KALDIRIRSA DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİKLERİ SALDIRILARLA VURURUZ'

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, 'Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini' kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.