DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Solcu cumhurbaşkanının onayıyla aşırı sağcı hükümet işbaşında

Solcu cumhurbaşkanının onayıyla aşırı sağcı hükümet işbaşında

Avusturya'da Sebastian Kurz liderliğindeki muhafazakar Halk Partisi ile Heinz-Christian Strache liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nden oluşan koalisyon hükümeti yemin töreniyle göreve başladı. Kabinde dağılımında tüm silahlı kuvvetler, ordu, polis gücü ve istihbarat teşkilatının kontrolü aşırı sağa geçti.

Yayın Tarihi: 18/12/17 15:45
okuma süresi: 3 dak.
Solcu cumhurbaşkanının onayıyla aşırı sağcı hükümet işbaşında
A- A A+

Başkent Viyana'daki imparatorluk sarayı Hofburg'da düzenlenen törende, sol kanattan ve Yeşiller'den gelen akademisyen kökenli Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen, aşırı sağcı programa sahip koalisyon anlaşmasına imza atarak kabineye onay verdi.

KURZ'UN YARDIMCISI STRACHE

Böylece dışişleri bakanlığından başbakanlığa terfi eden 31 yaşındaki Kurz dünyanın en genç başbakanı olurken Strache de başbakan yardımcılığını üstlendi. Kabinede Halk Partisi'nden 8, Özgürlük Partisi'nden 6 bakan var. En az ortağı kadar aşırı sağcı gündemle kampanya yürütmüş olan Halk Partisi maliye, ekonomi, tarım, eğitim, kadın ve aile gibi bakanlıkları üstlenirken Özgürlük Partisi de içişleri, dışişleri, imar, savunma ve sağlık gibi önemli bakanlıkları aldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ VE İSTİHBARATIN DİZGİNLERİ AŞIRI SAĞA GEÇTİ

Bu, Avusturya'da bundan böyle tüm silahlı kuvvetler, ordu, polis gücü ve istihbarat teşkilatının popülist milliyetçi parti kadroları tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Muhalifler 'Neonazilerin ülke yönetimini ele geçirdiği' yorumlarını yapıyor.'AZINLIKLAR DAHİL AVUSTURYA'NIN TAMAMINI DİKKATE ALIN'

Öngörüşmelerde iki bakan adayını veto etmiş olan Cumhurbaşkanı, törende yaptığı konuşmada, koalisyon hükümetine azınlıkları da koruyan sorumluluk sahibi siyaset icra etme çağrısında bulundu. ''Hükümet olarak tüm Avusturyalıların görüşlerini kaale almalısınız. Değerlerimizin gerçekten değerinin olup olmadığı, bizden daha zayıflara nasıl muamele ettiğimizle belli olur'' diyen Van der Bellen, iki liderden AB'ye bağlılık sözü aldığını duyurdu.

?'ŞEYTANLA ANLAŞMA' PROTESTO EDİLDİ

Muhaliflerin 'şeytanla anlaşma' diye nitelediği aşırı sağla koalisyonu, cumhurbaşkanlığı önünde 6 bin kişi protesto etti. ''Defolun Naziler'', ''Nazi domuzlarını istemiyoruz'' gibi sloganlar atıldı.

?HEDEF TÜRKİYE

Hükümet programının dışpolitika bölümünde 'bu hedefi paylaşan diğer ülkelerle güçleri birleştirerek Türkiye'nin AB üyeliği müzakerelerini sona erdirme' maddesi de yer alıyor. Dışişleri bakanlığına Türkiye karşıtı, İsrail ile bağlantılı gazeteci Karin Kneissl getirildi.

'SIĞINMACILARIN PARALARINA EL KONULACAK, İSLAMİ ÖRGÜT BAĞLANTISI SORUŞTURULACAK'

Sığınmacılara yardımlarda büyük kesintiye gidecek yeni hükümet, iltica başvurusu yapan sığınmacıların cep telefonlarına ve üzerlerindeki paraya el koyacak. El konulan para, sığınmacıların daha sonraki harcamaları için kullanılacak. Telefonlarından ise şimdiye dek kimlerle ilişkide oldukları araştırılacak. İslami örgütlerle bağlantıları soruşturulacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.