DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Gazze'de Kim'in hatırına Korelilere indirim

Gazze'de Kim'in hatırına Korelilere indirim

Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cebalya Mülteci Kampı'ndaki Rabia Restorant, vitrinine Kuzey Koreli müşterilerine indirim yaptığını ilan eden bir afiş astı.

Yayın Tarihi: 18/12/17 15:52
okuma süresi: 2 dak.
Gazze'de Kim'in hatırına Korelilere indirim
A- A A+

Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cebalya Mülteci Kampı'ndaki Rabia Restorant, Kuzey Koreli lider Kim Jong-un'un Filistin meselesindeki duruşuna duyduğu saygıdan dolayı Korelilere indirimli hizmet veriyor.

Filistinli lokanta sahibinin vitrine astığı ilanda Kim Jong-Un'un resminin yanında "Rabia Restoran, Koreli liderin Filistin davamızda oynadığı role bir teşekkür mahiyetinde bütün Koreli müşterilerine %80 indirim yapmaktadır" ifadesi yer alıyor. Afişte Kuzey Kore ve Filistin bayrakları yan yana duruyor.

İsrail ve ABD'ye karşı Filistin'in yanında yer almıştı

Son dönemde yaptığı nükleer denemelerle gündeme gelen Kuzey Kore de Trump'ın kararı hakkında yaptığı açıklamayla Kudüs tartışmasında yerini almıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı çıkarken, "İsrail diye bir devlet mi var ki başkenti Kudüs olsun" demişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı da Siyonist bir devleti tanımayacaklarını açıklarken, Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul ettiklerini söylemişti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili yaptığı açıklamada ise ABD Başkanı Trump'ı sert bir dille eleştirirken, "Zihinsel engelli bunak, BM toplantısında tamamen özgür bir devleti (Kuzey Kore) yok etmekten bahsettiği için bu hareketine de şaşırmadık" ifadelerini kullanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.