Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
3 Aralık 2008, Çarşamba

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika AB'den hibe yardımı Ekonomik Kriz ve Lefkoşa Yaklaşımı Avcı: ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi Talat ve Hristofyas görüşmesi Temas Grubunun Türklere internet sayfası Papadopulos akciğer kanseri Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor Olanaklar tükenene kadar müzakereler sürmeli Kıbrıs'ın Dostları Hristofyas'la görüştü Rumlar Petrol krizini AB kararlarına yansıtmak için nabız yokluyor AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu sert ifadeler içeriyor Soyer'den izolasyonları kaldırın çağrısı Ankete göre CTP yüzde 41 ile 1'inci parti Ay ve yıldız buluştu Ekonomi için 350 milyon dolar gerek UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı Kayıp Otobüs ABD'de yarışıyor Avcılar eylem yapacak Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ÇAĞINER: "ÇÖZÜMSÜZLÜK YA DA SORUNLAR MAZARET DEĞİLDİR"
Kıbrıslı Türk İşadamı Turizmci Ünal Çağıner, Kıbrıs meselesinin bir mazaret olarak öne sürülmemesini bunun ekonominin...

 ÇOK OKUNANLAR
Rumlar iki halktan korkuyor
 
UBP'de genel sekreter kim olacak?
 
Talat Hristofias görüşmesi sona erdi
 
Rusya konusu kapandı!
 
AP Türkiye Raporu
 
Petrol krizi AB kararlarına yansıtmak isteniyor
 
AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek
 
Türkiye bu anayasa ile devam edemez
 
Bakoyanni Türkiye'den şikayetçi
 
Hükümet, insan sağlığını önemsemiyor
 
Sigara nasıl bırakılır?
 
YKP Avrupa Sol Partisi toplantısına katıldı
 
Beyonce'dan seksi pozlar
 
Hükümet Yolsuzluktan Şuçlu Bulundu
 
Popoya pencere!
 

 YORUMLANANLAR
Rumlar iki halktan korkuyor [2]
 
Rusya konusu kapandı! [1]
 
ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi [3]
 
Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor [1]
 
UBP'de genel sekreter kim olacak? [6]
 
Ekonomi için 350 milyon dolar gerek [1]
 
UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı [3]
 
Ankete göre CTP 1'inci parti [7]
 
İstihdamlar durdurulsun [1]
 
UBP ve Eroğlu ülkeyi mamur etmiştir! [2]
 
UBP Kurultayı başladı [1]
 
Hristofias'tan Truva benzetmesi [1]
 
UBP eskiye döndü Eroğlu Başkan [6]
 
Kazanan UBP ve KKTC oldu [9]
 
İşte Karamanlis'in çözüm modeli [1]
 

Görüşmeler kritik safhada mı?
Rauf R. DENKTAŞ
Türk Rus İlişkileri Ve Rumlar
Prof.Dr.Ata ATUN
Ne bitmek bilmez bir aşk
Mete TÜMERKAN
Dedim...Dedi...
Erdinç GÜNDÜZ
Siyasetin suyu ısınırken...
Hasan HASTÜRER
PAZARLIK: Tatil gününde Başbakanla sohbet ve okuyucu dilekçeleri
İsmet KOTAK

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   30 Ağustos 2008, Cumartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Sayın Başbakan,hazır bugün Pazar,bugün tatil.Dinlenme anınızda birkaç dakikanız olacağını düşündüm.Zaten politik görevin üçte ikisi sosyal faaliyetlere katılmak değil mi? Bunu da onun ucundaki görev olarak algılayınız.


CTP’nin ekiplerin hâlinde kapı kapı dolaştığını ve “Tüm mali,ekonomik ve sosyal sorunların kökeninde Kıbrıs sorunu olduğunu;antlaşma olursa tüm sorunların ortadan kalkacağını” ileri sürdükleri elbette sizin de bilginizdededir.Sonuçta CTP organlarının kararı olmasa bunca üst düzey yetkili kolkola girerek kuruluşların kapılarını çalmazlardı. Basın da bunu bol bol yayımlamazdı.


Sayın Başbakan,bunun gerçek olmadığını herkes de bilir. Ne var ki iktidar olmak için halka sunulan seçim bildirgelerinde “Kıbrıs sorunu çözülmezse sizin sorunlarınızı biz çözemeyiz” diyen bir CTP deklerasyonuna ben rastlamadım. O yüzden ben bunu gereksiz bir politika dalgalanması kabul ediyorum.Çünkü bu önce CTP’nin altını oyar. Başaramayacaksan niye iktidarı istedin demezler mi?


Neyse ben konuma döneceğim. Basın YAGA’nın kalabalık bir ekip halinde Londra’da toplantı yapacağını ve yatırımcı davet edeceğini yazdı. İlginç buldum. Onca heyete yapılacak harcanmaya yazık. Çünkü yatırımcıların KKTC’ye geldikleri ve sırada perişan olduklarını herkesten önce sizler bilmektesiniz. Bu ülkede “Küçük işler” dediklerini de ben bu sütunda aktardım.Önlem bekledim. Ne Ekonomi Bakanlığından, ne de geriye kalan yetkililerden en küçük bir hareket olmadı.


Bu ülkede Şirket kaydetmek can ezgisi. Hele Serbest Bölgede şirket kurmayı saçma yollardan geçen başarabilir…Ya da tahammül eden yabancı bunu bekler. Gerisi dünyada varolan Serbest Bölgelerden 24 saat içinde şirket satın alırar ve faaliyete geçerler.Bizim sümüğümüzü beklemezler.


KKTC’de bir şirketin isim araştırması yılan  hikâyesine benzer. Bilgisayar çağında gelen yabancılarla alay ediyoruz. Daha sonra yapılacak her işleme,kafasına esen her bürokrat  bir yenisini eklemektedir.Akla gelemeyecek saçmalıklar izlenmektedir.Ya yatırım? Ne sanayi bölgesinde,ne serbest limanda yatırım için arazi kalmadı. Arslanlar üstüne kondular…Avanta verirseniz alırsınız aracılardan. Devlet ortada yok. Yatırım yapmaya kalkmak   tam bir facia. Proje ve finansman getlren bile bu ülkeye yatırım yapamaz. Otel ve kumarhane işini konuşmuyorum. Onların bunu nasıl başardıklarını kendilerine sorulsun. Bir KKTC yurttaşının bu yolda izleyerek başarı kazandığına ben  tanık olmadım.Olan beri gelsin.


Sorarım KKTC’de şirket oluşturmaya  Kıbrıs sorunu nasıl engeldir?  Bunun gerçek olmadığı açıktır.Yatırıma nasıl engeldir? Adam karar vermiş,parasını bulmuş bu adaya gelmiş.Ona engel çıkaran, ne Rumdur, ne AB; sadece KKTC politik ve bürokrat kadrolarıdır.


Şimdi onca para harcanarak Londra’ya yatırımcı  avına çıkılıyor. Yatırımcı davet edeceklermiş…Gelene verilen sözler tutuldu mu? Ne yanıt verildi ki gerisinin davetine çaba harcanıyor?


Saygılar sunarım Sayın Başbakan. İşiniz çok zor.

                              &&&   

İŞTE  DİĞER SORUNLAR


YATIRIMCININ FERYADI


“Sayın Kotak,
Ekonomik anlamda gerçekten güçlenip Türkiyemizi en azından o anlamda biraz da olsa rahatlatamamaktan şikayetçityim, 
 
Efendim KIbrıs rum kesimi alkollü içecek ihracatının %70 ini Yunanistana yapmaktadır, edinebildiğim bilgilere göre ise sadece şarapçılık sektöründen yaklaşık 80,000 insan nemalanmaktadır, oysa bir de bize bakınız önümüzde 80 milyonluk dev bir pazar var ve kapıları bize sonuna kadar açık olamsına rağmen sonuna kadar kapatılmış vaziyettedir bu da yetmezmiş gibi türkiyem o devasa sanayisi ile bizi burada çıkmazlara sokmaktadır. El emeği göz nuru rakılarımızı rakı sınıfına sokmamakta( sen kıbrısta rakı üretemezsin kardeşim) rakı ibaresini kullanırsan bize satamazsın demekte ama ouzo'yu yunan rakısı ibareleri ile turistik bölgelerinde sattırmaktadır, hem de yasal ve serbestçe!!!!!
 
Sizin bakanlık döneminizde eminim büyük özveri ve uğraşlarla kurduğunuz Mehmetçik şarap fabrikasını malumunuz olduğu üzere elimizden geldiği ölçülerde çalıştırmaktayız, yılda yaklaşık olarak 300-350 ton yaş üzümü bölgemiz çiftçisinden satın alıyoruz hem de devletten hiçbir maddi katkı kullanmadan(kredi vs..) üzümün kilosunu kaça alıyoruz bilirmisiniz?? 0,50 ytl den 1,5 lt karpaz üzüm sirkesinin raf satış fiyatı 3,30ytl dir türkiyeden gelen sirkelerin 1,5lt raf satış fiyatı nedir bilir misiniz, markasına göre 2,75 ile 3 ytl arasında değişmektedir.
 
“Ambargo ambargo ambargo” deniyor  acaba bu ambargoyu önce Türkiyemin kaldırması gerekmez mi yıllık tüketimimiz olan 250 ton türkiyemdeki herhangi bir fabrikanın günlük üretimidir. Türkiyem bunları önlemekten mi acizdir yoksa bizi bu kadar mı sevmemektedir yoksa burada hükümet edenlerin başka düşüncelşeri mi vardır.
 
Bıraksınlar üretim yapalım rakıya dediler ki tüm hamamddeniz dışardan gelir ekonomik olmaz yapmayın, peki o zaman sorarım üzüm de mi ekmeyelim bizim toprağımız da mı pahalı. benim fabrikamda 20 kişi fazladan çalışsa rumun elinden 20 kişi daha kurtardık diye düşünürüm acaba bunu devletimiz düşünemez mi?
 
Efendim değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim ama benim yaşım 27 11 aylık da çocuğum var biz bu topraklarda doğduk burda da ölmeyi ümit ediyoruz ama sanırım bunu istemeyenler var.
 
Kıbrıs türk sanayicisinin TÜRKİYE YE RAĞMEN AYAKTAYIZ DİYE İSYAN ETMESİ AĞIRIMA GİDİYOR. ŞİKAYETÇİYİM. “

A.İ.(İsmi bende vardır)

                              &&&

ŞU GEÇİTKALE NE OLDU?


“Devlet kendi açıp işleteceğine omuzundan atmak istedi. Kiralamaya kalkttı.Skandal oldu.Geriye dönüş sadece bir Bakanlar Kurulunun kararını gerektirmekte idi. Yani Ercan nasıl işliyorsa, Geçitkale de öyle işleyecekti.


Kim ne düşünür bilinmez. Yahu Geçitkale Havaalanının sınırlarını az daha  genişletin. Burayı Serbest Liman ve bölge Yasasından alınan yetki ile Serbest Bölge ilân edin. Başvuran amacına uygun işler için belirli yerleri kiraya veriniz. Sivil Havacılık da meydanı işletsin. Bunu başarmak zor mu? Geçitkale bir değerdir;beceriksizliğe son veriniz.”

SALİH VURUCU-Londra

                              &&&

LOKMACI KİMİ ZENGİN ETTİ?


“Lokmacı Kapısını açacaklar ve de esnafı para babası yapacaklardı.Turist gelecek,Rum alıcı gelecek ve de satmaya mal yetiştiremeyecektik.Kapı ala ve vala ile açıldı. Merak edenler geldiler.Daha önce de oldu bu.Yollar açıldı. Geldiler,gördüler .O kadar.


Şimdi de Lokmacı barikatı ters işliyor.Bizimkiler Rum tarafına akıp para döküyorlar.Yani ticaret ters işliyor. Az olan müşterimizi Ruma kaptırdık…Kıbrıs sorunu çözülsün diyenler bunu iyi düşünsünler…Bilmeyenlere duyurayım: Rum geçmişte de  Türkten mal almadı.Şimdi de almamaktadır ”

KEMAL KALAY- Lefkoşa   

   232 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  02 Aralık 2008, Salı   “Kayıp Otobüs” ve ötesi
  01 Aralık 2008, Pazartesi   Kıyıdan köşeden derlediklerim...
  30 Kasım 2008, Pazar   UBP ‘de yarış tamam;şimdi ülkenin kaderine bakma zamanı
  29 Kasım 2008, Cumartesi   PAZARLIK: Haberlerden ders…
  29 Kasım 2008, Cumartesi   Tek zenginliğimiz “Devletimizdir”
  27 Kasım 2008, Perşembe   Katar’a değil KKTC’ye yatırım gerek
  26 Kasım 2008, Çarşamba   İşgâl Istanbul’unu yaşıyoruz!
  24 Kasım 2008, Pazartesi   ORAMS kararı kapının ardında...
  23 Kasım 2008, Pazar   Atatürk’ten ekonomi dersi
  22 Kasım 2008, Cumartesi   PAZARLIK: “Barikattaki tehdit”


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.