Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
22 Kasım 2008, Cumartesi Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? Talat Erdoğan'la görüştü Öymen:Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor Yusuf'u sevenleri uğurladı Bizim Parti ÖRP'ye katıldı Revü Kızlarını baba göndermiş Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu?
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor
 
Yusuf'u sevenleri uğurladı
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi”
 
Hristofias'ın tutumu yardımcı olmuyor
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar
 
TMK'lıradan Kıbrıs'a siyah çelenk
 
Rum Polisi: Çözüm suç oranını artırır
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!..
 
Murat: 4 yılda 68 vatandaşlık
 
KTHY'den kampanya
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz
 
DAİ'de Şampiyonlar Belli Oldu
 
35 personeli durduracağız
 

 YORUMLANANLAR
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [1]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [5]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [7]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [2]
 
13. Maaşlar verilecek [1]
 
Cemal belediyeyi batırdı [2]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [4]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [11]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Beni ciddi anlamda rahatsız ediyor be gardaş!
Hasan HASTÜRER
Denenmişler Deneniyor
Rauf R. DENKTAŞ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   26 Eylül 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

1986’da BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar Türk ve Rum liderler ile yapılan müzakereler sonunda bir taslak anlaşma metni hazırlamış ve taraflara sunmuştu. Bizim kabul ettiğimiz bu taslak Rum lideri Kipriyanu tarafından son anda ret edilmişti. Genel Sekreter Cuellar “iki tarafın müzakereleri sonucunda Kıbrıs davasının kapsamlı bir çözüme kavuşmuş olacağından” o kadar emin hale gelmişti ki, bu değerlendirmesini Güvenlik Konseyine ve Türkiye ile Yunanistan’a da yazılı olarak duyurmuştu.24 Nisanda da Güvenlik Konseyi üyelerine konu hakkında kapsamlı bilgi vermişti. Artık taraflar iki kesimli, iki toplumlu federal bir formülün içeriğini aylarca konuşmuşlar hemen hemen her konuda mutabık kalmışlardı. Türk tarafı olurunu ve imzaya hazır olduğunu duyurmuştu bile. Kipriyanu’nun oluru beklenmekteydi.
 
Ancak bu gerçekleşmedi. Genel Sekreter Cuellar Haziran 1986 Raporunda (S/18102) “20 Nisanda Kipriyanu’dan bir mektup aldım. Kipriyanu taslak anlaşma hakkında görüşünü duyurabilmesi için öncelikle Türk askerleri ile yerleşiklerin adadan çıkışları ve etkin Uluslararası garantiler konusu ile üç özgürlüğün yani dolaşım,yerleşim ve mülkiyet hakları konusunda ivedilikle ve öncelikle ön anlaşma gerektiğini duyurdu” der. Bu da yetmedi Kipriyanu Genel Sekreterden bu konuları görüşmek üzere bir Uluslararası Konferans tertip etmesini, eğer bu mümkün olmayacaksa o zaman iki taraf arasında bu konuların ele alınmasını sağlamasını istemektedir. Kipriyanu’nun bu son anda geri vites takmasının nedeni, 1968’den başlayan tüm görüşmelerde Garanti Anlaşması ve Türk Alayının Kıbrıs’’ta devamı hiçbir zaman gündem maddesi yapılmamış, bunların kalıcılığı müzakere konusu yapılmamıştı. Bunlar 1960 Antlaşmaları ile İngilizlerin elde ettikleri egemen üsler kadar somut ve tartışmaya açılması mümkün olmayan konulardı. Rumlar, her defasında bu konuları gündeme getirmekle esas milli hedeflerine giden yolda gördükleri engelleri kaldırmaya çalışıyorlardı. Genel Sekreter de bunları masada tutmak için “günü geldiğinde bunlar da gündeme alınabilir” diye teskin etmeye çalışıyordu. Nasıl ki Rumların devamlı ısrarları karşısında Annan Planında nihayet bu konular da gündeme getirildi ve bu kez Türk tarafı güle oynaya bu plana olurunu verdi. Allah’tan Papadopullos’un sayesinde boynumuzu Annan’ın giyotininden kurtarmış olduk.

Şimdi Talat-Hristofyas görüşmelerinde Rum tarafı ayni oyunu oynamaktadır. Görüşmelere Federasyon istedikleri için değil, Türk askerinden,Garantilerden ve yerleşikler dedikleri insanlarımızdan kurtularak, yeniden “insan hakkıdır, AB normlarıdır” diyerek eski topraklarına dönmek için başlamışlardır. Bu gün Hristofyas’ın Sn. Talat’tan istedikleri, Kipriyanu’nun benimle on bir yıl “federasyon görüşür gibi” yapıp benden istediklerinin aynidir. Vasiliyu ve Klerides de bütün görüşmelerimizde bunlardan başka bir şey istememişlerdir: ASKER VE YERLEŞİKLER DIŞARI, GARANTİLERE GEREK YOK, GÖÇMENLER YERLERİNE, SERBEST DOLAŞIM, SERBST YERLEŞİM.

Haklı olarak TEK EGEMENLİK-TEK DEVLET üzerinde durmaktayız.  Bunlar kadar önemli ve hayati olan TEK HALK konusu da vardır. Rum liderlerinin iki kesimliliği ortadan kaldırmak için buldukları formül TEK HALK formülünün doğal bir sonucudur. TEK DEVLET-TEK EGEMNLİK ile de TEK HALKI perçinledikten sonra bizim kendi varlığımızı korumak için muhtaç olduğumuz ayrıcalıkları AB makamlarının takdir etmesi pek zordur. Bu nedenledir ki BM kuruluşları, ABD ve AB el ele vermişler “KIBRIS’TA TEK HALK VARDIR- KIBRISLILAR BİRLEŞME İSTEMEKTEDİRLER” görüntüsünü sergilemek için dünyanın parasını harcamakta, gençlerimizi bir araya getirerek KIBRISLILIK aşısı vurmak suretiyle bol bol beyin yıkamaktadırlar. Bu beyin yıkamalar “Türk ve Rum olarak dost olmayı öğreniniz” çizgisinde olsa söyleyecek bir şey bulamayacağız, hatta bunları teşvik de edeceğiz. Halbuki yapılan, gençlere “askersiz bir Kıbrıs’ta Türkiye’den kopmuş Kıbrıslılar olmaları” telkin edilmekte, Rum’un milli davası “meşru Kıbrıs Hükümeti” kalıbı içinde kamufle edilirken bizim gençlerimize Türkiye’den kopma eğitimi yapılmaktadır. Bu arada Rum tarafının Federasyon görüşmelerinden ne anladığı ve bu görüşmelerde neleri elde etmek istediği denenmiş, kanıtlanmış bir gerçek iken ayni oyun yeniden sahnelenmiş bulunmaktadır. Bunca yıl teslim etmediklerimizi teslim almak oyunudur bu! İKİ TOPLUMLU FEDERASYON SAHNELENDİĞİNE GÖRE ENDİŞELERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR.

   376 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   KKTC ve Federasyon
  16 Kasım 2008, Pazar   Egemenlik Şarttır
  14 Kasım 2008, Cuma   Eşit statü
  13 Kasım 2008, Perşembe   Korktuğumuz oluyor mu?
  11 Kasım 2008, Salı   İtirazları var!
  10 Kasım 2008, Pazartesi   Atatürk'ü anıyoruz
  09 Kasım 2008, Pazar   Yeni Amerikan Lideri
  07 Kasım 2008, Cuma   Hedeflere Bakalım
  27 Ekim 2008, Pazartesi   Acılı Reçete
  23 Ekim 2008, Perşembe   Eşitlik güzeldir


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.